Dispute aprige pe Legea mamelor. Soluţii de finanţare! Banii corupţilor şi redevenţele

Articolul a fost vizualizat de 1,107 ori

Deputaţii PSD au blocat proiectul la Camera Deputaţilor. Premierul Dacian Cioloş ar vrea să amâne proiectul până anul viitor, fiindcă n-are sursa de finanţare. Liberalii, prin deputatul Carmen Hărău, spun că banii ar fi din recuperarea banilor furaţi – ca sursă provizorie, prin renegocierea redevenţelor – foarte mici în România. 

MAIN Legea mamelorMihaela Popa, senator de Iaşi, îi acuză pe liderii PSD de la Camera Deputaţilor că refuză în mod nejustificat să supună plenului la vot legea privind indemnizaţia pentru creşterea copilului. „O să fac un apel public către preşedintele Camerei Deputaţilor să deblocheze legea mamelor, a cărei iniţiator sunt. Este blocată de două săptămâni în Camera Deputaţilor. Partidul Naţional Liberal susţine femeia activă. Dar femeia activă înseamnă şi să fii mamă, să ai venituri şi statul să-ţi poată întoarce înapoi şi faptul că tu ai contribuit cu venituri ani întregi”, a spus senatorul PNL Iaşi.

Recuperarea statului de pe mâna jefuitorilor

01Legea mamelor este o iniţiativă legislativă liberală care zace de trei ani în Camera Deputaţilor, după ce a fost adoptată de Senat. Recent, MAIN Legea mamelor Medalionpremierul Dacian Cioloş a declarat public că acest proiect ar trebui păsuit până în ia­nua­rie 2017, când sumele vor fi prinse în buget. Liberalii vor să pună legea în vigoare din iulie 2016, odată cu rectificarea bugetară. Deputatul Carmen Hărău spune că a depus un înscris prin care este precizată sursa de finanţare pentru susţinerea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Redevenţa pe care o plăteşte OMV este foarte mică şi se impune o majorare, cu atât mai mult cu cât contractul a expirat de doi ani şi nu a fost renegociat de statul român. Efectul? Motorina în Austria este mai ieftină decât în România, deşi austriecii îşi trag resursele de la noi. O altă sursă de finanţare provizorie, dar care ar putea acoperi jumătatea de an la care face referire premierul, ar fi recuperarea banilor furaţi, a prejudiciilor certe stabilite definitiv şi irevocabil în instanţele de judecată.

About Marcel Bot