CNS CETATE DEVA ESTE PE VAL

Articolul a fost vizualizat de 1,270 ori

Echipa de pe Mureș are un început de retur peste așteptări, elevii lui Marius Sîrbu fiind alături de Măgura Cisnădie singurele echipe din această serie care nu au cunoscut înfrângerea în această primăvară. De fapt, este o confirmare a celor afirmate de tehnicianul celor de la Cetate, care declara înainte de începerea părții secunde a campionatului că vom vedea o altă echipă, o altă evoluție a fotba­liștilor pe care îi antrenează, față de turul campionatului. Iar vorbele lui au până acum deplină acoperire: 1 – 1 la Filiași, 2-1 în deplasarea de la Tg. Jiu, un zdrobitor 4-0 acasă cu rivala FC Hunedoara, 3-2 pe terenul celor de la Sebiș, iar acum, 2-1 cu revelația seriei, Performanța Ighiu, care nu mai pierduse din luna octombrie a anului trecut.

Final de infarct

MAIN Cetate DevaDebutul partidei a fost unul destul de echilibrat, oaspeții venind la Deva cu intenția clară de a câștiga (așa cum o făcuseră în tur la Hunedoara) și de a se menține în lupta pentru promovare. Au fost două șuturi de la distanță ale gazdelor, expe­dia­te de Lintaru și J. Vajda , dar și un gol anulat pentru offside la Pribac. Ușor, ușor, oaspeții au trecut la ”timonă”, dictând ritmul de joc, având în golgeterul Romică David omul care a ”hărțuit” în permanență apărarea celor de la Cetate, de la el venind ocaziile importante ale primei reprize. În minutul 15, a pătruns pe flancul stâng, a centrat în careu, dar Silviu Țuruș a reluat cu capul peste poartă. În minutul 30, Negură a fost și el aproape de deschiderea scorului, dar a trimis din careu puțin pe lângă, pentru ca, mai apoi, David să nimerească bara, cu un șut la colțul scurt din careu. Dominarea celor de la Performanța avea să se reflecte până la urmă pe tabela de marcaj. Era minutul 43, când Ovidiu Țuruș i-a pasat în adâncime ”nouarului” galben-albaștrilor, care a pă­truns în careu și, deși era ”talonat” de Mintaș, a reușit să-l învingă pe Raț, cu un șut plasat la colțul lung.
Gazdele au ieșit mult mai hotărâte de la vestiare și, după ocazia ratată de Lintaru (min. 46), vor restabili echilibrul în minutul 58. După o fază prelungită de atac, Grunță a fost faultat în suprafața de pedeapsă de Bodea, iar arbitrul a arătat fără ezitare punctul cu ”var”. Făgărărșanu și-a asumat respon­sabilitatea, transformând cu precizie lovitura de pe­deapsă. Băieții lui Marius Sîrbu au rămas în continuare ”sus”, dar ocaziile nu au mai apărut. Jocul avea însă să se ”încingă” pe final. În decurs de doar un minut, Suciu a ”încasat” două cartonașe ”galbene” și a văzut implicit, ”roșu” (min. 81). Trei minute mai târziu, echilibrul numeric avea să se restabilească, Fetița fiind și el trimis la vestiare. Jocul părea că se îndreaptă spre un echitabil rezultat de egalitate, dar, în al cincelea minut al prelungirilor, devenii vor da lovitura. Boloș a fost faultat în careu de Cornea, care va fi la rândul lui eliminat, iar Mintaș a transformat penalty-ul acordat, cu un șut sub bară.

DECLARAţII DUPĂ MECI:

Marius Sîrbu (antrenor CNS Cetate): ”O victorie dulce, obținută cu o atitudine extraordinară din partea jucătorilor. Trebuie să mă repet și să spun că sunt foarte mândru și mulțumit de ei. Au dat dovadă la pauza meciului, când a fost un moment dificil, de un psihic pu­ternic și de responsabilitate. Au demonstrat că au suflet și un caracter deosebit. În prima repriză am intrat în jocul lor și ne-au surprins exact unde ne-am pregătit, pe verticalizare în defensivă. În partea secundă am pus accent pe jocul nostru, am avut un plus și am controlat partida, și eu cred că este o victorie meritată.”
Adorian Himcinschi (antrenor Performanța): “Nu am luat niciodată în calcul această înfrângere, speram să câștigăm și să ne adăugăm trei puncte. Poate acest eșec are rolul să ne aducă cu picioarele pe pământ, am fost puțini visători. Asta am putut astăzi, dar sper ca pe viitor să mai adunăm puncte și nu știu ce ne mai re­zervă acest retur nebun. Nu avem ca obiectiv promovarea, vom încerca să câștigăm fiecare meci și vom vedea unde ne va duce la final de campio­ nat. Sunt echipe echilibrate în seria aceasta, se poate întâmpla orice și promovarea se va juca până la capăt.”

About Ion Bădin