DEVA PE SCUT, HUNEDOARA SUB SCUT

Articolul a fost vizualizat de 1,280 ori

Cele două reprezentante ale județului nostru în cel de-al treilea eșalon al fotbalului intern continuă să aibă evoluții contradictorii. În timp ce nou promovata CNS Cetate Deva are un retur aproape perfect, fiind singura echipă din seria a patra care nu a cunoscut eșecul în acest retur, mult mai titrata FC Hunedoara se face în continuare de rușine, bifând al treilea 0-4 din acest an, în meciurile susținute în deplasare.

Rămân neînvinşi şi după deplasarea din Banat

MAIN pe scut si subElevii profesorului Marius Sîrbu s-au ținut de cuvânt și continuă să surprindă prin evoluțiile lor din această primăvară. După șase victorii și două meciuri egale, gruparea de pe Mureș s-a deplasat în Vinerea Mare în Banat, unde a înfruntat o echipă care în ultimele trei meciuri suferise tot atâtea înfrângeri, fără să marcheze vreun gol. Chiar dacă au avut probleme de lot, lipsindu-le nu mai puțin de cinci titulari (Ardelean, Luță, Ștreang – accidentați, Motreanu – suspendat, Tăbăcaru – nu s-a mai prezentat la pregătiri), având pe foaia de joc doar patru jucători de rezervă, cei de la Mama Mia Becicherecu Mic nu luau în calcul decât varianta celor trei puncte câștigătoare, dorind astfel să le administreze celor de la Cetate primul lor eșec din acest retur. N-a fost însă să fie până la urmă, cele două grupări terminând nedecis la capătul celor 90 de minute de joc, tabela rămânând imaculată. Un rezultat care per total a părut a fi echitabil. Gazdele au avut în prima repriză o bună oportunitate să deschi­dă scorul, dar șutul periculos al lui Jichici a fost deviat de echipierul său Perju-Silaghi, care s-a interpus pe traiectoria balonului. Deva a răspuns la rândul ei prin Pribac și Lintaru, dar fără efect pe tabela de marcaj. În cel de-al doilea mitan, bănățenii au forțat golul, dar la combinația Cente-Băban, șutul ultimului a trecut pe lângă vinclu porții lui Raț (min. 61). Becicherenii vor reuși să înscrie în minutul 75, dar golul nu va fi validat, la semnalizarea asistentului. A fost o lovitură liberă de pe parte stângă, executată de Centea, mingea a fost respinsă, iar Telescu a reușit să o introducă în plasa porții, însă jucătorul celor de la Mama Mia se afla într-o po­ziție afară din joc. Presiunea gazdelor a continuat, iar, câteva minute mai târziu, Raț a fost salvat de stâlpul porții, la șutul expediat de tânărul Băban. Devenii puteau da lovitura în minutul 85, când, pe un contraatac rapid, goalkeeperul Culda a reușit să se opună golului. Și astfel Cetate rămâne ”neșifonată”, trecând și de cel de-al 9-lea val, iar în ultimele patru partide nu a primit gol.

”Am făcut un meci bun, a fost un joc deschis și cred că meritam mai mult. Am fost la nivelul adversarilor și am avut destule momente în care i-am depășit ca joc. Dar atâta timp cât nu avem un obiectiv, nici nu suntem foarte triști că nu am acumulat mai multe puncte. Important este că, meci de meci, arătăm că nici un adversar nu este peste noi” – Cosmin Stan, antrenor principal Mama Mia Becicherecu Mic.

”După aspectul jocului, consider că rezultatul este unul echitabil. Ocazii au fost de ambele părți, însă, eu cred că ale noastre au fost mai multe și mai clare. Ne bucurăm că am rămas neînvinși, avem nouă partide fără eșec și prin asta demonstrăm că formăm o echipă puternică. Trebuie să rămânem echilibrați, pentru că ne așteaptă două partide dificile, cu Măgura Cisnădie și ASU Poli Timișoara” – Marius Sîrbu – antrenor CNS Cetate Deva.

CNS CETATE DEVA: Raț – Kelemen, Dosan, Mintaș, Doboș – Boldea (cpt), Făgărășanu (min. 65, Chelariu) – Șaucă (min. 75, Boloș), Pribac (min. 90, Ungureanu), Buzducea – Lintaru (min. 88, Suciu).
Antrenor: Marius Sîrbu.
Echipa lui 0-4
După un chinuit 1-1 acasă cu ”lanterna roșie” a acestei a patra serii, Millenium Giarmata, într-un meci în care bănățenii au trecut în câteva rânduri pe lângă victorie, ”alb-albaștrii” s-au umplut din nou de ”penibil” la cel de-al doilea ”descălecat” în județul vecin, Alba. Hunedorenii au dezamăgit în totalitate, cedând cu un sec 0-4 în fața unei formații care dezamăgise la rândul ei în ultimele trei ”runde”, Metalurgistul Cugir. Este, de altfel, cea de-a treia înfrângere cu acest scor pe care gruparea de pe Cerna o înregistrează în acest retur, după dezastrele de la Ighiu, cu Performanța și cu rivala CNS Cetate Deva. La acest scor ce poți să mai spui despre această echipă, de jucătorii ei, de cei care o antrenează, dar și de condu­cerea administrativă? Decât că sunt niște incompetenți și că nu au ce căuta, în cea mai mare parte a lor, să se confunde cu acest club de fotbal. Un nou campionat compromis, în care dorința de mărire a fost frântă de multe etape. Scoruri rușinoase, cu care, cu prisosință, fanii celor de la FC Hunedoara nu erau obișnuiți. Și vor urma probabil, din nou, scuzele de rigoare. Până când? Suporterii hunedoreni se simt din ce în ce mai umiliți de ceea ce văd, s-au săturat de lipsa de profesionalism a celor care tot încearcă să-i amăgească. Să pierzi de trei ori cu 0-4 în acest retur, este inadmisibil pentru fotbalul hunedorean.

Cugirenii au început în forță meciul și aveau să deschidă scorul în minutul 12, prin Necșulescu, tot el având să își treacă în cont ”dubla” în minutul 68, când a transformat un penalti, contestat îndelung de oaspeți. Diferența avea să crească în minutul 80, când Cîrstean l-a învins și el pe Ciubotariu, iar scorul de 0-4 a fost fixat de Iovu Sandu, care a marcat și el în minutul 88. FC Hunedoara se menține pe locul 5, având acum un golaverj negativ, 38-39.
Iată și echipa ”rușinii” de la Cugir: Cibotariu – Trășcan, R. Cristian, Ionică, Petresc – C. Creciunesc, Lazea, D. Cre­ciunesc, Simionov – Bozian, Tecsi.
Antrenor: Mircea Alic jr.

About Administrator