Primarul Mircia Muntean îşi începe mandatul cu o parcare în centrul vechi

Articolul a fost vizualizat de 884 ori

MAIN mircea si petre la parcare

PRIMA INVESTIŢIE

 

Noua echipă de la şefia Primăriei Deva a prezentat, luni, 4 iulie 2016, detaliile tehnice ale viitoarei parcări supraterane ce se construieşte în centrul vechi. Proiectul a fost realizat de administraţia Mărginean, actualii edili fiind doar executanţii lucrărilor angajate încă de anul trecut de fostul primar

„Eu mulţumesc autorităţilor, şi vechi şi noi, că s-au gândit la această parcare. E un necesar imediat, măcar pentru cei care lucrează permanent în zonă. Ar fi bine ca ei să-şi parcheze maşinile în această parcare, iar locurile deja existente din centrul vechi să fie lăsate pentru turişti”, a declarat Mircia Muntean la prima sa întâlnire cu presa în calitatea sa de primar nou-ales.

 

Cât va costa investiţia

 

Parcarea supraterană din Piaţa Unirii nr. 8  va avea 155 de locuri, dintre care trei vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi. Va fi amplasată pe un teren în suprafaţă de 4.200 de metri pătraţi, închiriat de municipalitate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 265/2015. Valoarea investiţiei este de 876.000 lei şi se va face cu fonduri proprii, obţinute printr-un credit bancar accesat de fostul primar. Terenul pe care se va construi parcarea a fost închiriat de la o persoană fizică pe o perioadă de 25 de ani contra sumei de 23.100 euro pe an, iar lucrarea urmează să fie executată în 90 de zile.

 

Intrare şi ieşire în circuit

 

Potrivit detaliilor prezentate de Mircea Davidescu din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Deva, parcarea va fi modernă, cu un sistem de ticketing la intrare şi ieşire, un panou prin care se vor afişa locurile de parcare libere şi supravegheată video. Vor fi puse în vânzare cartele şi abonamente, dar preţul nu a fost încă stabilit. Intrarea se va face pe aleea ce separă Ceapa Roşie de cafeneaua Fischer’s, iar ieşirea din parcare se va face pe a doua alee paralelă, situată la câţiva metri depărtare. Cele două căi de acces vor fi asfaltate, iar locurile de parcare vor fi făcute din dale ecologice. Acum amplasamentul este o platformă betonată. În zona centrului vechi mai sunt cam 120 de locuri de parcare, insuficiente pentru afluxul de maşini.

 

Parcare pe două nivele la Spital

 

Primarul Devei a anunţat că următoarea prioritate a municipalităţii este reamenajearea parcării din faţa Spitalului Judeţean. „Va fi o parcare supraetajată. Partea de jos o vom lăsa cetăţenilor, iar domnii de la spital vor fi obligaţi să ocupe partea de la etajul întâi. Acolo se impune o parcare cu minim două nivele şi cel puţin 300 de locuri de parcare”, spune edilul Devei. Ar mai fi de rezolvat o problemă de educaţie civică. La piaţă există o parcare subterană care mai tot timpul este aproape goală, iar şoferii preferă să dea ture pieţii în căutarea unui loc liber ori să îşi lase maşinile în cele mai nepotrivite cotloane, încălecând zonele verzi sau trotuarele. „O să începem cu angajaţii primăriei pe care o să-i amendăm dacă parchează aiurea şi sper să reintre în vigoare şi legea care să ne permită să ridicăm maşinile parcate nelegal”, a mai spus primarul Devei.

 

Tags: , ,

About Marcel Bot