Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 879 ori

ROMÂNII LA MALL.    Potrivit EMEA Research, România se plasează pe locul 4 în Europa, după Grecia, Turcia şi Germania, la servit mâncare şi băutură în mall-uri. Românii cheltuiesc în medie 35,2 euro de persoană, la fiecare vizită, mai mult decât suedezii, cehii, polonezii, ungurii şi letonii.
BOOM ÎN COMERŢ.   Volumul comerţului cu amănuntul în România a urcat cu 13,5% în iulie, comparativ cu perioada similară din 2015, aceasta fiind cea mai mare creştere în ritm anual înre­gistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat)
CREDITE.     Restanţele la cre­ditele mai mari de 20.000 de lei acordate de bănci clienţilor au scăzut cu 1,2%, în iulie 2016, faţă de iunie, până la 25,439 miliarde echivalent lei, potrivit datelor Centralei Riscului de Credit din cadrul BNR. Numărul clienţilor cu restanţe la bănci a scăzut, de asemenea, în iulie faţă de iunie, de la 181.855 la 177.564, şi rămâne sub nivelul înregistrat în urmă cu un an, când au fost 204.158 de restanţieri.
INDEMNIZAŢII       A zecea indemnizaţie ca mărime pentru creşterea copilului o primeşte un părinte hunedorean. Acesta primeşte o indemnizaţie lunară de 37.171 de lei, corespunzătoare unui venit mediu de 43.731 de lei. Cea mai mare indemnizaţie se încasează la Sibiu şi este în valoare de 159.084, la un venit de 187.158 de lei. Impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult faţă de estimarea iniţială, lucru care face autorităţile să ia în conside­rare o reintroducere a unui plafon pentru acest gen de ajutor de la stat.
TURISM PE PLUS       Litoralul a atras în sezonul 2016 cu până la 12% mai mulţi turişti, pe de o parte datorită investiţiilor realizate în ultimii ani de hotelieri, care au dus la creşterea calităţii serviciilor turistice, măririi plajelor, iar pe de altă parte în urma conjuncturii internaţionale, care a determinat un număr mai mare de români să îşi petreacă vacanţele în destinaţii interne. Per ansamblu, creşterea va­lorică estimată pentru întreg sezonul, în comparaţie cu vara trecută, e de aproximativ 18%.

About Administrator