Primele biblioteci gratuite în aer liber, înfiinţate în Deva

Articolul a fost vizualizat de 861 ori

Trei standuri de carte în aer liber au fost create în Parcul Cetăţii, Piaţa Arras şi Parcul Bejan din municipiul Deva, de unde cititorii pot împrumuta şi citi cărţi.

citit
Trei parcuri din municipiul Deva au devenit din această săptămână mai atractive pentru localnici şi în special pentru pasionaţii de lectură. Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva a înfiinţat mini-biblioteci în Parcul Cetăţii, Piaţa Arras şi Parcul Bejan. „Sub deviza <Deva citeşte!>, Biblioteca a demarat acest proiect. Standurile au fost dotate cu diferite cărţi: romane, cărţi de poezie, cărţi de călătorie, cărţi de poveşti, jurnale şi memorii, cărţi de artă, cărţi de istorie etc. Pe fiecare carte am aplicat o etichetă în care am explicat intenţia noastră: fiecare trecător poate lua o carte, o poate citi pe loc sau o poate lua acasă, după care este rugat s-o aducă înapoi sau să pună altă carte în locul ei. În acest fel, cărţile vor fi mereu prezente pe rafturile micilor biblioteci în aer liber, biblio­teci care se vor împrospăta mereu cu cărţile pe care cititorii înşişi le vor aduce”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Ovid Densuşianu.
Potrivit reprezentantului bi­bliotecii judeţene, campania va contribui la creşterea interesului faţă de carte şi lectură şi îi va atrage pe localnici spre citit. „Sperăm că demersul nostru va avea succes şi se va bucura de atenţia locuitorilor de toate vârstele din Deva”, a completat Sebastian Bara.

About Daniel Guta