Deputatul Resmeriţă (PSD) are nevoie de 72 de ani pentru a egala activitatea parlamentară a deputatului Hărău (PNL)

Articolul a fost vizualizat de 1,120 ori

S-au scris multe mizerii despre deputatul Eleonora-Carmen Hărău, minciuni grosolane, uşor de demontat pentru cineva care vrea să ştie adevărul. Deşi Eleonora-Carmen Hărău este cel mai activ parlamentar, o spun specialişti ai Institutului de Politici Publice, presa obedientă PSD-ului deformează realitatea prin manipulări perverse aranjate din pix.

p6 main p6 main2

 

 

 

 

Dintre toţi parlamentarii hunedoreni, deputatul Eleonora-Carmen Hărău are cele mai multe iniţia­tive care au devenit legi. Asta în condiţiile în care PSD a controlat majoritatea la Cameră şi a făcut legea în Parlament. Spre deosebire de Hărău, cu 14 proiecte devenite legi, deputatul PSD Sorin Marica (cu 6 iniţiative promovate ca legi) este cotat de deontologii aserviţi pesedeului ca fiind de două ori mai eficient. Şmecheria constă în faptul că „eficienţa” a fost calculată în procente, raportat la numărul de iniţiative susţinute. Cum Marica a fost mai leneş şi s-a implicat în doar 26 de proiecte legislative (Hărău în 131), procentual stă mai bine, deşi de pe urma lui nu a rămas nici jumătate din ceea ce a lăsat în urma sa deputatul liberal.
Hărău, cel mai activ deputat din Hunedoara
Tipul acesta de manipulare parşivă a fost aplicat, cu variaţiuni, pentru toată activitatea parla­mentară a deputatului PNL. De ce a fost nevoie de manipularea cifrelor? Pentru că analizele făcute de specialiştii Institutului de Politici Pu­blice arată fără dubiu că Hărău Eleonora-Carmen este cel mai activ deputat din judeţul Hunedoara în perioada 2012 – 2016, deşi s-a aflat la primul mandat. Pentru o com­paraţie corectă a oferte­lor, candidatul Eleonora-Carmen Hărău – locul întâi la Senat pe lista PNL – ar trebui să fie „măsurată” cu Cristian Resmeriţă, aflat pe prima poziţie pentru Senat din partea PSD. Şi pentru că cel mai bun indiciu să vezi cum se va comporta un om de acum înainte este să afli cum a făcut-o în trecut, vom compara activitatea parlamentară a celor doi, din primele lor mandate.
Doar dacă Resmeriţă s-ar mai naşte o dată…
Potrivit site-ului oficial (http://www.cdep.ro) al Camerei Deputaţilor, Cristian Resmeriţă a luat cuvântul în primii patru ani de mandat de nouă ori, în timp ce Hărău a ieşit de 159 de ori la tribuna Parlamentului. Calculul arată că pesedistul Resmeriţă, în ritmul său de lucru, ar avea nevoie de peste 72 de ani de activitate parlamentară pentru a egala performanţele liberalei Carmen Hărău. De 64 de ani ar avea nevoie Resmeriţă pentru a strânge numărul de declaraţii politice reuşite de Hărău în mandatul ei de deputat, care este încă în curs. Cu alte cuvinte, până în decembrie, diferenţa dintre cei doi poate creşte şi mai mult, deoarece noi comparăm mandatul întreg al lui Cristian Resmeriţă (perioada 2008 – 2012) cu mandatul în curs al lui Carmen Hărău (perioada 2012 – prezent). Nu mai puţin de 12 ani i-ar trebui candidatului PSD pentru a egala numărul de pro­puneri legislative iniţiate de Carmen Hărău şi 16 ani pentru a aduna numărul de întrebări şi interpelări adresate de deputatul PNL în Parlament.
Vă puteţi convinge singuri de adevăr
Carmen Hărău şi Cristian Resmeriţă candidează în Hunedoara, la alegerile din 11 decembrie, de pe prima poziţie pe listele de Senat. Cu alte cuvinte, Resmeriţă este cel mai bun candidat găsit de PSD, pus să candideze împotriva celui mai activ parlamentar hunedorean, Carmen Hărău. Pentru a compara performanţele celor doi candidaţi nu trebuie să ne credeţi pe cuvânt. Activitatea din primul mandat de parlamentar al lui Cristian Resmeriţă poate fi consultată la adresa http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=257&leg=2008&cam=2&idl=1, iar cea a lui Carmen Hărău la adresa http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=164&cam=2&leg=2012&pag=1.

About Administrator