Mircia Muntean a rămas cu şase ani de puşcărie

Articolul a fost vizualizat de 862 ori

MAIN Mircia cu zeghe

Doar o minune îl mai poate scăpa pe Mircia Muntean de puşcărie, după ce instanţa i-a respins definitiv contestaţia prin care cerea să-i fie ştearsă prima condamnare de patru ani de închisoare cu suspendare. O condamnare cât de mică în dosarul „Alcoolul la volan” îl trimite pe Muntean după gratii. Or, e greu de crezut că instanţa de apel va întoarce cu totul în favoarea primarului soluţia dată de magistraţii Înaltei Curţi, care l-au condamnat pe fond la şase ani de închisoare cu executare.

 
Mircia Muntean este unul dintre cei mai populari politicieni ai ju­deţului Hunedoara. Timp de 20 de ani, „Mircică” a avut Deva la picioare, indiferent de gafele pe care le-a comis.
Mai presus de acuzaţii şi de condamnarea pentru fapte asimilate corupţiei, devenii au mers pe mâna lui, indiferent sub ce pavilion a defilat în alegeri. Ce-i drept, cu Partida Rromilor n-a încercat, dar în rest le-a cam luat la rând: PNL, UNPR, USP, PDL, PSD, PSRo şi, din nou, la un pas de şefia PNL Deva, organizaţie pe care a condus-o din umbră în ultimele luni. Devenii i-au iertat lui Mircia Muntean şi învârtelile şi minciunile şi traseismul politic, însă el şi-a ruinat viaţa cu o prostie de doi bani, printr-o băută la volan şi un accident caraghios, a cărui singură victimă fost el.
Cartea contestaţiei n-a fost de folos
Decizia Curţii de Apel Bucureşti îl readuce pe Mircia Muntean în situaţia de condamnat penal la şase ani de închisoare cu executare.
Magistraţii Curţii au respins ca nefondată con­testaţia formulată de „condamnatul Muntean Mircia îm­potriva sentinţei penale nr. 35/ 09.01.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în dosarul cu numărul de mai sus. Obligă con­testatorul la 400 lei cheltuieli judiciare stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.03.2017”, după cum se arată în soluţia pe scurt publicată pe portalul justiţiei.
În aceste condiţii se reia judecarea procesului ce fusese sus­pendat în dosarul „Alcoolul la volan”, cauză pe care primarul Devei a pierdut-o în primă instanţă. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Mircia Muntean la 2 ani de închisoare cu executare pentru conducerea unui autovehicul pe dru­murile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
De asemenea, instanţa a constatat că inculpatul a comis fapta în perioada de încercare, motiv pentru care a adăugat pedepsei şi cei patru ani de închisoare din afacerea ilegală cu terenuri.

Cu pumnii strânşi pe Legea graţierii
Mircia Muntean se află în situaţia de condamnat la şase ani de închisoare cu executarea pedepsei, sentinţă pe care a atacat-o cu apel şi va trebui să se prezinte la „bară” pe data de 10 apri­lie.
Primarul Devei a avut o acoolemie de peste 1 la mie, iar în astfel de cazuri nimeni nu a fost achitat.
Asta înseamnă că doar o minune îl mai poate scăpa de încarcerare pe omul Mircia Muntean şi minunea poartă numele de Legea graţierii.
Şansele primarului Mircia Muntean de a rămâne pe funcţie sunt şi mai reduse. Chiar dacă ar beneficia de Legea graţierii, e greu de imaginat scenariul prin care primarul Devei şi-ar duce mandatul până la capăt.

 

About Marcel Bot