S-a deschis sezonul de rafting pe Jiu

Articolul a fost vizualizat de 788 ori

rafting

Anamaria Nedelcoff


Ape învolburate, adrenalină, aven­tură, distracție și siguranță. De asta au avut parte zeci de turiști din Arad, București, Constanța și Timișoara, care au participat la deschiderea sezonului de rafting pe Jiu, la sfârșitul săptămânii trecute.
”Am mai făcut rafting pe Jiu, dar de fiecare dată e altfel, mai ales primăvara, când Jiul e mare, ai valuri și cataracte. Simți că trăiești, vâslești, te bucuri de natură, te mai și răstorni (că ăsta e raftingul). Ești alături de prieteni, dornici de aventură ca tine, așa că, pentru noi, weekend-ul de 1 mai e numai bun de petrecut cu barca pe Jiu”, spune George Rotaru, venit tocmai din Constanța, pentru valurile înspumate ale Jiului.
”Dacă îți spun că vin la deschiderea sezonului de rafting pe Jiu de șase ani, mă crezi? Suntem o gașcă de prieteni și ne-am făcut un obicei din asta. 1 mai ne găsește, de fiecare dată, în Valea Jiului, la rafting. Într-un an a plouat foarte tare, dar ce a mai contat? Era apă sus, apă jos, apă peste tot. Dar a fost frumos. Astăzi vremea chiar a ținut cu noi, ne-am bucurat de primăvară și de valuri. Mie îmi pare rău că barca noastră nu s-a răsturnat, aia e adevărata aventură”, declară și Iulian, din Timișoara.
Odată cu deschiderea sezonului de rafting pe Jiu, operatorii de turism de aventură din întreaga țară speră să aibă cât mai mulți doritori pentru acest sport. În fiecare an, pe Jiu fac rafting peste 1500 de turiști, din toate colțurile țării, precum și din străinătate.
Jiul are trei tronsoane de dificultate diferită, potrivite atât pentru cei care fac prima dată acest sport, cât și pentru avansați, care-și doresc cât mai multe valuri și senzații tari. Din punct de vedere tehnic, Jiul este cel mai potrivit râu din țară pentru practicarea sporturilor pe ape repezi.
O tură de rafting costă 45 de euro/persoană și, în funcție de lungimea și dificultatea traseului, durează două, trei ore. Turiștii primesc îmbrăcăminte și încălțăminte de neopren, veste de salvare și căști, iar fiecare barcă este condusă de un skipper, care veghează și la siguranța oamenilor din bărci.

About Administrator