UE a blocat circa 25 de milioane de euro derulaţi pe proiecte în judeţ

Articolul a fost vizualizat de 1,477 ori

Ministerul Afacerilor Europene a primit, luni seara, scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Cu alte cuvinte, nicio cerere de rambursare a banilor nu va mai fi onorată de UE până la ridicarea acestei măsuri punitive. 

Ce pierde judeţul Hunedoara?

Una dintre instituţiile cheie în derulare de proiecte pe POSDDRU este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara. La ora actuală instituţia hunedoreană derulează, sau este partener, la un număr de peste 20 de proiecte prin POSDRU. La o medie de 1,2 milioane de euro pe proiect, se poate spune că, prin sistarea fondurilor europene, judeţul pierde în jur 25 de milioane de euro, dar şi oportunitatea creării a peste 1.000 de noi locuri de muncă. “La 1 Martie ar fi trebuit să lansăm un proiect nou, amplu, intitulat “Acces Direct la Serviciile Publice de Ocupare”.

Proiectul are planificată o finanţare de cinci milioane de euro, un colectiv de peste 70 de persoane în perioada de implementare şi crearea a 70 de locuri de muncă. Se pare că deocamdată suntem nevoiţi să sistăm demararea acestui proiect, fapt care ne afectează într-o mare măsură”, a declarat Vasile Constantin Iorgovan – Velichi, directorul general al AJOFM Hunedoara.

About Adrian Sălăgean