Mărţişoare şi flori, în loc de amenzi

Articolul a fost vizualizat de 1,683 ori

Poliţiştii hunedoreni au fost primii care au observat şi anul acesta că a venit primăvara şi s-au grăbit să ofere mărţişoare şoferiţelor care au circulat pe străzile şi şoselele din judeţ. Evenimentul organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara s-a desfăşurat în mai multe localităţi din judeţ, iar femeile oprite şi “amendate” cu câte un mărţişor şi-au continuat drumul încântate de gestul oamenilor legii. 

Poliţiştii hunedoreni angajaţi ai Serviciului Rutier şi ai birourilor rutiere din cinci localităţi hunedorene au oferit în prima zi de primăvară calendaristică mărţişoare participantelor la trafic. Evenimentul a fost organizat în Deva, Hunedoara, Petroşani, Brad şi Orăştie.

Mărţişoare, în loc de amenzi

La Hunedoara, oamenii legii au fost atenţi pentru a opri în trafic, în zona Rusca, toate femeile aflate la volan şi le-au oferit acestora mici simboluri ale sosirii mult aşteptatei primăveri: brăţări cu fir bicolor, alb-roşu, şi mici amulete aducătoare de noroc. Din echipa de vestitori galanţi ai primăverii, care s-au grăbit să fie primii bărbaţi ce fac un gest frumos, au făcut parte Ioan Şoim şi Ambrozie Mureşan, coordonaţi de Crinela Iovan, şefa Biroului Rutier, din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara.

“Este un lucru extrem de frumos. Astăzi sunt liberă, aşa că tocmai mă îndreptam spre casă şi sper că voi mai primi şi altele, dar acesta este – oricum – primul mărţişor care îmi este oferit în primăvara asta, pe care am aşteptat-o cu înfrigurare, pentru că a fost o iarnă destul de lungă şi destul de friguroasă”, a declarat Maria Magdalena Ţîţu, o şoferiţă de 35 de ani. O altă locuitoare a Hunedoarei, Carmen, de 50 de ani, s-a declarat şi ea plăcut surprinsă: “Este un gest frumos, pe care îl apreciem şi pentru care le mulţumesc domnilor poliţişti. E pentru prima oară în viaţă când primesc un mărţişor de la oamenii legii”, a declarat şoferiţa.

Şi alte hunedorence s-au arătat încântate de evenimentul pus la cale de poliţişti, deşi, iniţial, credeau că au fost oprite pentru un control de rutină în trafic, iar unele au recunoscut că au avut mari emoţii. Poliţiştii promit că şi astăzi, de 8 Martie, le vor face surprize şoferiţelor: flori şi felicitări de Ziua Femeii.

Tags:

About Ada Beraru