Miei la preţuri de vremuri bune

Articolul a fost vizualizat de 1,443 ori

Primii miei în Piaţa Agroalimentară din Deva au sosit în acest an la preţuri exorbitante, faţă de cele afişate anii trecuţi. Pentru un kilogram de carne de miel, tăiat, trebuie plătit 28 de lei, sumă care este mai mare cu circa 12 la sută faţă de preţul cerut în anul trecut, când plafonul maxim nu depăşea 25 de lei pe kilogramul de carne. Preţul de new-entry pe piaţă a descurajat în prima parte a săptămânii vânzările, amatorii aşteptând finalul săptămânii în speranţa că ciobanii vor face reduceri de preţ considerabile, măcar până la nivelul maxim de anul trecut. Oricum, persoanele în vârstă, cu venituri sub 1.000 de lei, se vor mărgini cu cantităţi mici de carne de miel.

“Încă nu cumpăr, dar dacă mai scade preţul am să iau un kilogram de carne aşa de gust, cum se face de Paşti”, explică Rozalia Kovacs, o pensionară din Deva. Comercianţii de carne de miel vor rămâne în spaţiile special amenajate din judeţ până sâmbătă. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara, anul acesta, în judeţ, vor fi sacrificaţi aproximativ 50.000 de miei.

Tags:

About Adrian Sălăgean