Sport: Victorie fără emoţii

Articolul a fost vizualizat de 1,510 ori

Cam acesta a fost scenariul unui meci în care simerienii nu au avut în niciun moment emoţii în ceea ce priveşte învingătorul. Mai ales că adversarul întâlnit era unul lipsit de experienţă, cu mulţi juniori, şi dovedise şi în partidele precedente că este un fel de “carne de tun”. Aşa că şi la Simeria, singura problemă care s-a pus a fost aceea a diferenţei la care se vor impune elevii lui Marius Opric. 

Desprindere rapidă

Ceferiştii simerieni (în galben) au avut de îndeplinit doar o formalitate în întâlnirea lor cu Gloria Reşiţa

Gazdele au început tare încă din start şi în minutul 4 Lintaru, doar cu portarul în faţă, a tras în goalkeeper. A urmat Găceanu, al cărui ”trasor” din minutul 11 a ocolit de puţin vinclul porţii. În plină dominare a venit, logic, şi golul. Era minutul 23 când, la o centrare perfectă a lui Şoit, Lintaru a înscris cu capul din doi metri. Avea să fie 2-0 după alte cinci minute, când autorul golului a devenit “servant” pentru “veteranul” Pepenar, mingea lovind mai întâi bara, poposind apoi în plasa porţii. Scorul primei reprize avea să fie stabilit de tânărul şi talentatul jucător Făgărăşanu, în urma unui un-doi la marginea careului cu Pepenar.
Gazdele au accelerat şi, în debutul celui de-al doilea mitan, când scorul a început să ia proporţii. În minutul 51, urcat în atac, fundaşul de bandă dreaptă Vîrtan a centrat perfect pentru Lintaru, care a pus latul din doi metri, trecându-şi în cont “dubla”.

Va fi 5-0 cu un sfert de oră înainte de final, când, în urma unei faze cursive, la care au participat Vîrtan şi Lintaru, Daniel Dăscălescu a catapultat balonul cu capul de la 14 metri în vinclul porţii. La acest scor, Făgărăşanu şi-a permis “luxul” să rateze un penalty, obţinut în urma unui henţ în suprafaţa de pedeapsă. Aşa s-a scris istoria unui meci fără istorie, feroviarii realizând a doua lor victorie consecutivă, şi cea de-a treia din cele nouă etape ale returului.

CFR Simeria – Gloria Reşiţa: 5-0 (3-0)

Au marcat: Lintaru (min. 23, 51), Pepenar (min. 28), Făgărăşanu (min. 40), D. Dăscălescu (min. 75)
CFR: Vîrtan, Stroia, Dosan, Şoit (min. 70, Ungureanu) – Găceanu – Lintaru, Vişan (min. 80, Vasing), Pepenar (min. 70, Nicula), Făgărăşanu – Suciu (min. 57, D. Dăscălescu).
Antrenor: Marius Opric

Gloria: Argane – Vijulie, Goiţi, Cheda, Feleagă – Ursu, Marina, Stănucă, Marta (Guduleasa, min. 80) – Ieremciuc, Beloaia (min. 48, Jeler).
Antrenor: Dănuţ Boltaşiu.
Arbitru: Dorin Bărzucă (Lugoj).
Asistenţi: Gabriel Goleşie (Lugoj) – Călin Rodosav (Timişoara).
Stadion: “CFR”.
Spectatori: 150.

About Ion Bădin