Tenis: Nicoletta a ajuns în primele 10

Articolul a fost vizualizat de 1,958 ori

Micuţa performeră de la Tenis Club Siderurgica Hunedoara a câştigat “Cupa Tivoli”, urcând astfel pe poziţia a opta în clasamentul oficial al Federaţiei Române de Tenis, la categoria de vârstă 8 – 10 ani.

Nicoletta Cantarella are o ascensiune spectaculoasă în lumea tenisului celor mici

Nicoletta Cantarella, micuţa jucătoare de tenis prezentată de REPLICA relativ recent, îşi confirmă încă o dată talentul. La finele săptămânii trecute ea a câştigat finala turneului de la Timişoara, numit “Cupa Tivoli”, după un meci extrem de dificil contra Mariei Benea, legitimată la un club din oraşul de pe Bega. Nicoletta a câştigat greu primul set, cu 7 la 5, după care s-a impus şi în cel de-al doilea, cu 6 la 4.

La acelaşi turneu, dar în competiţia dedicată băieţilor cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani, Denis Muntean, legitimat la acelaşi club hunedorean, a reuşit să ajungă în finală, unde a trebuit să se recunoască învins după 4 la 6 şi 3 la 6, în faţa lui Ramar Dronca, un mic jucător a cărui familie s-a stabilit în Spania.
“Performanţele celor doi copii ai noştri sunt cu atât mai importante cu cât s-au bătut de la egal la egal cu opozanţi veniţi de la cluburi cu tradiţie şi au concurat în condiţii oarecum ostile, fără spectatori care să-i susţină. Doar în Timişoara sunt 15 cluburi de tenis, dintre care trei produc jucători pe bandă rulantă.

Dacă Nicoletta şi Denis s-ar muta mâine la Timişoara ar fi cei mai buni jucători de acolo, la categoria lor de vârstă. Cu performanţa de la finele săptămânii trecute, Nicoletta a ajuns pe locul 8 în ierarhia FRT. De acum înainte începe însă greul, dar nu ne este deloc teamă, pentru că ştim ce trebuie să facem. Trebuie ca măcar Nicoletta să urce în clasament, lucru care apoi să-i asigure prezenţa la «Micul As», un mare turneu din Franţa considerat «Rolland Garos-ul copiilor»”, spune Viorel Căciulescu, antrenorul celor doi.

Tags: ,

About Ciprian Iancu