Finanţări pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe

Articolul a fost vizualizat de 1,588 ori

Cei care vor să-şi reabiliteze blocurile de locuinţe pot să depună cereri, din data de 1 noiembrie, la sediile Agenţiilor de Dezvoltare Regională.
Locatarii imobilelor vechi pot să-şi reabiliteze blocurile pe bani europeni.

Proiectul vizează imobilele construite între anii 1950 – 1990, iar contribuţia locatarilor se calculează în funcţie de venitul lor. Astfel, nu toată lumea va cotiza la fel, iar cei cu leafă mare vor plăti mai mult. Contribuţia asociaţiilor de proprietari va fi între 10 şi 30%, în funcţie de salariile locatarilor, în timp ce restul costurilor vor fi suportate de autorităţile publice şi din fonduri europene (60% din valoarea proiectului). Conform aceluiaşi proiect, ratele de cofinanţare pentru asociaţiile de proprietari se vor stabili în funcţie de ponderea în bloc a familiilor cu venituri reduse.

Astfel, dacă în bloc cele mai multe familii au un venit lunar pe membru de familie mai mic de 150 de euro, contribuţia va fi de 10%. Dacă venitul este de sub 350 de euro, contribuţia va fi de 20%, iar dacă venitul lunar net pe membru de familie va fi de sub 500 de euro, contribuţia asociaţiei va fi de 30% din costurile reabilitării. Vestea demarării noului proiect este îmbucurătoare, pentru că sunt mulţi cei care ar dori să-şi reabiliteze blocurile de locuinţe, dar nu dispun de sumele necesare.

Tags:

About Adrian Sălăgean