Tratamente “second-hand”

Articolul a fost vizualizat de 1,550 ori

Internetul a devenit în ultima perioadă un veritabil “Centrofarm second-hand”. Hunedorenii vând şi cumpără medicamente la mâna a doua, care faţă de cele oferite în farmacii au un preţ mult mai mic.

De exemplu, un hunedorean a scos la vânzare VASAPROSTAN20, utilizat pentru tratarea arteriopatiei obliterante cronice a membrelor inferioare în stadiul III şi IV, boală care produce dureri la nivelul membrelor inferioare şi dificultăţi de mers. În farmacii, medicamentul costă peste 500 de lei, în timp ce pe Internet se vinde cu 200 de lei şi asta negociabil. De obicei, aceste medicamente le-au rămas celor care le vând în urma unor tratamente şi atunci încearcă să-şi recupereze măcar o parte a banilor pe care i-au plătit pentru ele.

Acest tip de comerţ cu medicamente deschide însă şi posibilitatea achiziţionării de pilule care pot substitui drogurile. Un exemplu este al Romparkinului, medicament care se adresează bolnavilor de Parkinson, dar care în combinaţie cu alcoolul produce halucinaţii, sau banalul sirop de tuse Tusin, a cărei vânzare în farmacii este atent controlată, tocmai pentru că a ajuns un drog pentru adolescenţi.

Tags:

About Adrian Sălăgean