Anul economic 2012, finalizat cu o mică inaugurare de autostradă

Articolul a fost vizualizat de 3,270 ori

Dacă anii trecuţi nu au avut parte de inaugurări spectaculoase de investiţii, nici măcar în prag de Sărbători, în 2012 finalul de an a marcat pentru hunedoreni inaugurarea unei autostrăzi. Fireşte, date fiind vremurile, tronsonul inaugurat e un capăt de drum care poate fi parcurs în timpul fumării unei ţigarete, dar chiar şi numai atât tot e mai mult decât nimicul din anii precedenţi. 

Autostrada Deva - Simeria  06Prin urmare, tot traficul greu care până acum tranzita Deva şi Simeria pe DN7 a fost deviat pe Autostrada A1, sau mai precis pe tronsonul inaugurat recent. Tronsonul de autostradă Deva – Orăştie are câte două benzi pe sens, de câte 3,75 metri lăţime, 2 benzi de staţionare de urgenţă de 2,5 metri şi o zonă mediană de 3 metri lăţime. Pe această secţiune au fost construite 10 poduri şi pasaje.

“Accesul pe această autostradă în această zonă se face prin două giraţii care vor fluidiza traficul. De exemplu, cei care vin de pe autostradă trec peste pod şi merg spre Arad, intră pe giraţia dinspre Căprioara, dacă vor să meargă la Deva fac giratoriul şi coboară spre oraş, iar traficul greu care coboară dinspre Mintia, dinspre Arad spre Deva, la intrare în oraş are al doilea sens giratoriu provizoriu, face stânga, se încadrează pe pod, respectiv pe autostrada A1”, a declarat cms. şef Dan MICU, şef Servici Poliţie Rutieră Hunedoara.

În urma acestei inaugurări, reţeaua de autostrăzi a României a ajuns la 531 de kilometri, ultimii 14,8 kilometri inauguraţi în judeţul Hunedoara fiind cei care scurtează distanţa dintre Deva şi Simeria la jumătate. Oficialii promit că panglica inaugurală a întregului tronson de autostradă dintre Deva şi Orăştie se va tăia în luna aprilie 2013.

Fotogalerie cu porţiunea de autostradă recent inaugurată

About Adrian Sălăgean