Fotbalul mic – liga a lV-a: Primul succes acasă, în 2013

Articolul a fost vizualizat de 1,845 ori

Dacia Orăştie nu a reuşit în acest retur nicio victorie în propriul fief, fiind învinsă drastic de CS Vulcan (0-4) şi reuşind un 2-2 cu Şoimul Băiţa. De partea cealaltă, Aurul Brad, care la un moment dat cocheta cu primele locuri, strânsese în dreptul ei deja două eşecuri consecutive, atâtea câte acumulase în tot turul campionatului. O nouă înfrângere a elevilor lui Alin Gomoi ar fi însemnat pierderea oricărei speranţe la câştigarea titlului de campioană judeţeană. Mai mult, moţii îşi doreau să-şi ia revanşa, după ce, în tur, “dacii” îi învinseseră la Brad cu 1-0.

fotbalPartida a început cum nu se poate mai bine pentru gazde, care au reuşit o rapidă deschidere de scor. Era minutul 3 când Laurenţiu Popa a înscris cu un şut din careu la colţul lung. Egalarea a venit destul de repede, prin Bişorca. Acesta a pus “pieptul” la un balon venit din corner. Următoarele 30 de minute au fost destul de plictisitoare, cu puţine faze la cele două porţi, astfel că la cabine s-a intrat la egalitate. Scenariul s-a repetat şi în cel de-al doilea mitan.

La şase minute de la reluare, Olar a pus “latul” de la şase metri pentru 2-1. Oaspeţii nu au dezarmat şi au egalat pentru a doua oară în minutul 56, când Vurdea a pătruns în careu şi l-a învins cu un şut la semiînălţime, la colţul lung, pe portarul Pintescu.

Asta nu înainte ca Olaru să rateze două oportunităţi rarisime în minutele 53 şi 54, când, singur cu goalkeeperul Daciei, a tras pe lângă, iar mai apoi a fost blocat de acesta. Golul victoriei avea să vină în minutul 78, când Tiberiu Coca a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Cânda, care a insistat şi a recuperat mingea ţinută în teren de portarul brădean, Marius Robciuc.

Finalul meciului i-a găsit pe oaspeţi în inferioritate numerică, Mihai Bănărescu fiind eliminat în minutul 87 pentru cel de-al doilea ”galben”, în urma unui fault dur la mijlocul terenului.

Dacia Orăştie – Aurul Brad: 3-2 (1-1)

Au marcat: L. Popa (min. 3), Olar (min. 51), Coca (min. 78) / Bişorca (min. 15), Vurdea (min. 56).
Eliminat: Bănărescu (Aurul) – min. 87, pentru cumul de cartonaşe galbene

Dacia: Pintescu – Vremi, Al. Borza (min. 84, Pricăjan), Filipescu, T. Coca – L. Popa (min. 90, Ivan), Duică, Solomon, Cânda – Noja , Olar (min. 66, Titili). Antrenor: Marius Ştefan.

Aurul: Robciuc – D. David, Bănărescu, Vagaliu, Bişorca –Al. Gomoi, Almăşan, Lupea (min. 60, Ciocan), M. Raţ – Mihăilă (min. 90, A. Lup), Vurdea. Antrenor: Alin Gomoi.

Arbitru: Flavius Coroiu (Deva) Asistenţi: Claudiu Doarvoaş (Mintia) – Florin Velea (Hunedoara). Stadion: “Dacia”. Spectatori: 200.

About Ion Bădin