Aproximativ 50% dintre problemele de infertilitatate cu care se confruntă un cuplu sunt cauzate de probleme regăsite la bărbat. Există mai multe cauze care stau la baza problemelor de concepţie ale bărbaţilor. Acestea sunt încadrate ca factori de risc sau afecţiuni medicale care împiedică concepţia.
Infertilitatea bărbatului poate fi cauzată de un blocaj la nivelul canalelelor deferente prin care circulă sperma. Acesta poate fi cauzat de o intervenţie chirurgicală, de traume la nivelul scrotului, infecţii sau o vasectomie anterioară. De asemenea, malformaţiile congenitale localizate la acest nivel pot sta în calea fertilităţii bărbatului.
O lovitură mai puternică suferită la nivelul testiculelor, care poate apărea în timpul unui sport sau al unei lupte, poate determina inflamarea testiculelor sau chiar sângerarea lor. Aceasta determină alimentarea insuficientă cu sânge la nivelul lor şi are ca rezultat deteriorarea permanentă a mecanismului de producţie a spermatozoizilor. Afecţiuni ale testiculelor care pot cauza infertilitatea sunt: torsiunea testiculară, infecţiile virale, oreionul sau testiculele necoborâte (criptorhidia).
O altă posibilă cauză este Varicolelul, care reprezintă dilatarea vaselor de sânge din canalul seminal al testiculelor. Aceasta este o afecţiune ale cărei cauze nu sunt cunoscute şi este una dintre bolile care măresc riscul de sterilitate masculină.
Cele mai frecvente cauze ale infertilităţii bărbaţilor sunt localizate la nivelul spermei şi al caracteristicilor acestora. Bărbaţii care au probleme cu mobilitatea, cantitatea sau calitatea spermei au probleme de concepţie. Lichidul seminal trebuie să îndeplinească toate cele trei caracteristici pentru a-şi atinge scopul în concepţie. Pentru ca un bărbat să fie considerat fertil, cantitatea de spermă ejaculată trebuie să se încadreze între valorile de 2,5 – 5 mililitri/ejaculare.
Din punct de vedere genetic, între 2 şi 20% dintre bărbaţi dezvoltă probleme cromozomiale care stau la baza infertilităţii. Acestea pot afecta fertilitatea bărbaţilor în două feluri: fie afectează dezvoltarea testiculelor, fie sunt prezente anomalii cromozomiale.
Problemele de natură sexuală sunt principala cauză de infertilitate la aproximativ 5% dintre cupluri. Aceasta poate apărea la bărbaţi din cauza disfuncţiei erectile, ejaculare prematură, eşecul de a ejacula, incapacitatea de a obţine o penetrare vaginală din alte motive.
Deficienţele de testosteron pot afecta fertilitatea bărbatului şi pot conduce la probleme cu producţia adecvată a acestuia sau cu glanda pituitară ori hipotalamusul din creier care controlează secreţia lui. Producerea în exces de prolactina, un alt hormon produs de glanda pituitară, poate reduce, de asemena, fertilitatea. Nu în ultimul rând, unele afecţiuni fiziologice pot cauza infertilitatea în rândul bărbaţilor, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, bolile coronariene, bolile renale, cancerul, alcoolismul, stresul sau bolile renale.
Un tratament naturist complex, recomandat în infertilitatea masculină, ar trebui să conţină PotentPower, Ghimbir, L-Carnitin Complex, Macca, Orz verde, Selezin ACE şi Tonic potenţă maximă “E-lite”. Tonicul potenţă maxima “E-lite” conţine miere, polen, argilă, extracte din orz verde, năpraznic, ţelină, brânca ursului, muguri de stejar, ginseng, seminţe de frasin, ghimbir, uleiuri esenţiale de pin, ylang, patchouli şi rozmarin. Are efect afrodisiac, adaptogen, energizant, vitaminizant, stimulează spermatogeneza şi funcţia erectilă, echilibrează şi tonifică sistemul endocrin masculin prin axa hipotalamus-hipofiză-suprarenală, creşte potenţa şi libidoul. Este eficient în disfuncţii sexuale masculine, impotenţă, infertilitate (oligospermie, azoospermie), andropauză, deficienţă de ejaculare, oboseală cronică, stres psihic, refacerea şi creşterea masei musculare, tonifierea organismului.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.