Deznodământul partidei din etapa trecută, de la Pâncota, unde şi-a jucat ultima şansă la accederea în liga secundă, a lăsat urme vizibile în tabăra hunedoreană. Aşa că era aproape normal ca “agonia” să se prelungească şi în meciul de pe propria arenă, cu una dintre echipele de “casă” ale sătmărenilor, în speţă, Unirea Dej. Chiar dacă şansele matematice încă mai existau, FC Hunedoara nu a putut trece de adversarul întâlnit, nu atât din cauza modului în care a evoluat în acest meci, ci mai degrabă a lipsei din primul “11” a mai multor titulari, nevoiţi să ia loc în tribune după violenţele petrecute la finalul jocului cu Şoimii.
Au lipsit portrarul Dragotă, fundaşii Vîrtan şi Ambruş, mijlocaşii J. Vajda, Făgărăşanu şi Găceanu, dar şi atacantul I. Radu, alături de mai vechiul accidentat, Bier. Despre I. Radu se aude că a şi fost exclus din lot, fiind bănuit că nu şi-a apărat corect şansele la Pâncota, ceea ce, în opinia mea, este o mare tâmpenie. Nu cred că acel meci putea fi decis doar de evoluţia „vârfului” hunedorean, care, e drept, a ratat două mari ocazii, ci jocul a fost pierdut pe mâna tuturor membrilor echipei, în frunte cu antrenorul Marius Opric. Nu vreau să-i iau apărarea lui I. Radu, pe care l-am criticat de nenumărate ori că îşi risipeşte talentul din cauza comportamentului extrasportiv, dar, în acelaşi timp, nu trebuie scos el principalul „ţap” ispăşitor. FC Hunedoara nu trebuia să depindă, aşa cum am mai scris, de acel meci, pentru că, la finalul turului, diferenţa faţă de Olimpia a fost una zdrobitoare, de nu mai puţin de 10 puncte. Hunedoara este nevoită să trăiască pentru al treilea an consecutiv o mare dezamăgire, de data aceasta eşecul fiind unul de neconceput.
Penalty refuzat
Gazdele au început destul de apatice această partidă, semn că încă erau cu gândul la ceea ce se întâmplase până atunci. Aceeaşi atmosferă apăsătoare era şi în tribune, unde au luat loc abia vreo 250 de spectatori, care trăiau o nouă neîmplinire. De partea cealaltă, dejenii au venit cu cea mai bună echipă, cu gândul de a da lovitura de graţie şi a oferi cu trei etape înainte de final celor de la Satu Mare satisfacţia unei promovări care la un moment dat era utopică. Abia în minutul 14 am notat prima acţiune ofensivă mai închegată, ea aparţinând oaspeţilor, atunci când, la o centrare venită de pe partea dreaptă, mingea trimisă cu capul de Faur a trecut pe lângă poartă. Peste alte patru minute am asistat şi la prima oportunitate a „negru-albaştrilor”, când Robert Cristian (cel mai bun om de pe teren) a şutat sănătos, de la 20 de metri, la o palmă de stâlpul din stânga. A urmat un şut-centrare al lui Drăgoescu, care era să-l păcălească pe Blaga, pentru ca, la căpătul primei jumătăţi de oră de joc, Lintaru să se facă de râs. Drăgoescu a centrat „covrig”, balonul a ajuns pe partea opusă la Pepenar, care l-a recentrat în mijlocul careului mic, de unde „ratangiul” meciului a luftat lamentabil, din poziţie singur cu portarul. În minutul 40, R. Cristian îl pune din nou la încercare pe Blaga, nevoit să reţină în doi timpi, pentru ca două minute mai târziu să îşi intre în rol „centralul” năsăudean, Claudiu Ştefănuţi. Acelaşi R. Cristian pătrunde vijelios în careu, goal-keeper-ul dejean îl faultează, fără a se acorda cuvenita lovitură de pedeapsă. Acest lucru a fost confirmat de observatorul de arbitri, care, la pauză, a vizionat caseta meciului. Tot atât de adevărat este şi faptul că acelaşi arbitru l-a iertat, în minutul 43, de al doilea cartonaş „galben” pe Cuciula, pentru un atac periculos.
Egalare obţinută in extremis
Antrenorul Dan Mănăilă a fost cel care a „mutat” primul, făcând două schimbări chiar înainte de startul celui de-al doilea mitan. Bud şi Moldovan luând locul lui R. Pop, respectiv Cristea. În acelaşi timp a continuat seria „neagră” a lui Lintaru, care a ratat din poziţii care de care mai favorabile. În minutul 52, nu a profitat de eroarea lui Vîrdea, care a trimis neglijent spre propria poartă, Lintaru a interceptat şi s-a încurcat lamentabil în balon, pentru ca, în minutul 60, să reia aiurea, dintr-o poziţie dificilă, mingea trimisă la trei metri de buturi de R. Cristian. Şi cum asistam, totuşi, la un joc de fotbal, unde este o regulă că ocaziile se răzbună, a venit golul celor de la Unirea, unul puţin aşteptat după cum se desfăşuraseră ostilităţile pe gazon. Era minutul 62, când apărarea hunedoreană a fost prinsă avansată.
Enow scapă pe dreapta, centrează înapoi pe jos în careul mare, de unde, complet nemarcat, Bogdan a reia lejer cu latul din 11 metri, în colţul din dreapta. Se hotăreşte în fine şi Opric să-l schimbe pe Lintaru (min. 67) cu Suciu, după ce, cu câteva minute înainte de a primi golul, îl trimisese pe teren şi pe Nicula în locul accidentatului Drăgoescu. FC Hunedoara nu cedează, combină destul de bine în câmp, dar golul egalizator se lasă aşteptat. El ar fi putut veni în minutul 80, când, la centrarea perfectă venită de pe partea dreaptă de la Şoit, Robert Cristian a „ţintit” transversala cu lovitura de cap trimisă de la 7 metri. Ar fi fost, totuşi, nedrept ca oaspeţii să plece cu toate punctele de pe „Michael Klein”. Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc, Răzvan Muntean l-a angajat în adâncime pe Suciu pe stânga, atacantul a intrat în careu, fiind faultat clar de Vîrdea, care mai avea un cartonaş galben. De data aceasta, arbitrul acordă cuvenitul penalty, dar nu îl elimină, aşa cum ar fi trebuit, pe dejean. R. Cristian este cel care îşi asumă responsabilitatea şi îşi încununează evoluţia cu o transformare sigură, care restabileşte egalitatea pe tabela de marcaj. Hunedorenii încearcă imposibilul în cele cinci minute de prelungiri, dar fără sorţi de izbândă, astfel că, după Şoimii Pâncota (3-3 în tur), Unirea Dej este a doua grupare care pleacă neînvinsă în acest campionat de la Hunedoara.
Acum, şansele de promovare sunt demne de un scenariu SF. Olimpia s-a distanţat la trei puncte, după 2-0 cu Seso Câmpia Turzii şi joacă etapa viitoare tot acasă, cu Naţional Sebiş, în timp ce Hunedoara se deplasează la Cluj pentru a înfrunta Sănătatea. Se spune că speranţa moare ultima, dar eu cred că, în cazul hunedorenilor, ea a murit deja.
FC Hunedoara – Unirea Dej: 1-1 (0-0)
Au marcat: R. Cristian (min. 89 – penalty) / Bogdan (min. 62)
FC HUNEDOARA: A. Ilie – Şoit, Dosan, Cuciula, Trăşcan (min. 80, Roiu) – Vişan, R. Muntean – Drăgoescu (min. 60, Nicula), R. Cristian, Pepenar – Lintaru (min. 67, Suciu).
Antrenor: Marius Opric.
UNIREA DEJ: Blaga – R. Pop (min. 46, A. Bud), Dobrău, Traore, Vîrdea – Enow, Bratimă (min. 70, Blaj), Cristea (min. 46, A. Moldovan), P. Bogdan – Găbruş, Faur (min. 63, Fibre).
Antrenor: Dan Mănăilă
Arbitru: Claudiu Ştefănuţi (Năsăud)
Asistenţi: Ciprian Fiter – Bogdan Gireadă (ambii din Oradea) Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 250.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.