Turist în Hunedoara: Comuna Rîu de Mori

Articolul a fost vizualizat de 1,599 ori

Comuna Rîu de Mori are potenţial turistic mare. Pe raza acesteia se află monumente istorice de care se leagă poveşti interesante şi Râuşor, o zonă de agrement ideală pentru iubitorii de munte. 

Cetatea Colţ

Se spune că Cetatea Colţ a fost sursa de inspiraţie a romanului “Castelul din Carpaţi”, scris de Jules Verne: “În acest ţinut al celor două Jiuri nimeni nu s-ar învoi să călăuzească un călător spre Castelul din Carpaţi, oricare i-ar fi răsplata”, scria Jules Verne.

Biserica Colţ

Biserica Mănăstirii Colţ

Biserica Mănăstirii Colţ

Pe drumul care duce de la localitatea Rîu de Mori spre Râuşor, una dintre porţile de intrare în Parcul Naţional Retezat, se află ruinele cetăţii Colţ şi biserica ce poartă acelaşi nume.
Monument unic în arhitectura românească, mănăstirea ortodoxă avea şi rol de cetate de apărare, acesta fiind rolul turnului prevăzut cu două contraforturi şi înălţat deasupra altarului spre răsărit, unde panta colinei era uşor accesibilă.

Zona de agrement Râuşor

Pârtia de schi din Râuşor, unica pârtie de schi din masivul Retezat şi totodată recunoscută ca una dintre cele mai bune din zona de vest a ţării, este dotată cu teleschi având o lungime de 1.200 de metri şi o diferenţă de nivel de 380 de metri, concepută pe două secţiuni de teleschi.

Mai multe informaţii şi galerii foto puteţi vedea pe site-ul www.hdtravel.ro.

About Cristi Iuhasz