Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,060 ori

Astăzi, în Liga 1 se dispută patru partide, toate fără miză. Ecuaţia retrogradării a fost rezolvată şi nu mai avem echipe care luptă pentru a rămâne pe prima scenă a fotbalului românesc. Dintre echipele care joacă astăzi, Gloria Bistriţa, Concordia Chiajna, Severin şi CSMS Iaşi sunt deja retrogradate, în vreme ce Vaslui, Ceahlăul, Rapid şi Viitorul Constanţa nu mai au nicio miză.

Vaslui, favorită la Iaşi

fotbalCu ani în urmă, când Iaşiul şi Vasluiul se duelau în liga secundă, echipa ieşeană era mai bună decât cea vasluiană şi o victorie a formaţiei condusă atunci de Ionuţ Popa nu mira pe nimeni. Datorită progresului semnificativ făcut de SC Vaslui, situaţia actuală este total diferită. Iaşul îşi ia rămas bun de la Liga 1, în vreme ce echipa patronată de Porumboiu termină sezonul fără emoţii, dar cu dezamăgirea ratării locurilor care permit participarea în Europa League sezonul viitor. Vasluiul are un lot mult mai bun şi mai experimentat. Astăzi, cele două echipe se vor înfrunta la Iaşi. Deşi meciul nu mai are nicio miză, cred că jucătorii antrenaţi de Gabi Balint vor încerca să se impună. Mizez pe experienţa şi pe valoarea celor de Vaslui. Pariez 5 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,95 ne va aduce 4,75 unităţi profit.

Final cu fruntea sus

Astăzi se încheie un capitol din istoria Rapidului, capitol frumos al cărui apogeu a fost sfertul de finală disputat în Europa League contra Stelei. Finalul acestuia este însă trist. Echipa din Giuleşti va retrograda din cauza unor probleme extra-sportive. Mulţi jucători vor pleca şi “farmecul vieţii” va începe un nou drum. Astăzi, pe teren propriu, Rapid o va înfrunta pe Ceahlăul Piatra-Neamţ. Oaspeţii sunt singura echipă care nu a câştigat niciun meci în deplasare în acest sezon de Liga 1.

Rapid traversează o perioadă proastă, reuşind să obţină doar două remize în ultimele cinci etape. Jucătorii antrenaţi de Marian Rada au arătat contra Stelei că se pot motiva şi pot face un meci bun. Cred că astăzi vor încerca să încheie cu o victorie acest sezon. Pentru mulţi dintre ei va fi ultimul meci la Rapid şi trebuie să termine cu fruntea sus această perioadă din cariera lor. Oaspeţii nu sunt o echipă de temut. Au avut evoluţii modeste în acest sezon şi au scăpat cu emoţii de retrogradare. Lipsa de valoare a echipei moldovene va fi completată şi de relaxarea cauzată de lipsa mizei. Mizez 7 unităţi pe o victorie a Rapidului în acest meci. Cota de 1,85 ne va aduce 5,95 unităţi profit.

Viitorul sună bine

Şcoala de fotbal înfiinţată de Hagi începe să dea roade. Viitorul Constanţa a reuşit să rămână în Liga 1 şi a început să furnizeze jucători pentru echipe de tradiţie din fotbalul românesc, cum ar fi Steaua. Viitorul primeşte astăzi vizita celor de la Turnu Severin. Meciul nu are miză pentru niciuna dintre echipe. Gazdele au reuşit să se salveze de la retrogradare după două victorii surprinzătoare în deplasare cu Steaua şi cu Dinamo. Oaspeţii vor juca în liga a doua sezonul viitor. Turnu Severin a făcut etapa trecută un meci bun împotriva Stelei şi nu a arătat ca o echipă din subsolul clasamentului. Cred că meciul va fi echilibrat şi un rezultat de egalitate este foarte probabil. Mizez 5 unităţi pe acest pronostic.

Săptămâna trecută

Twente – Utrecht: Pronostic: ambele marchează – greşit. Scor final: 0-2
Bate Borisov – Gomel: Pronostic: 1 – greşit. Scor final: 1-2
Widzew – Legia V.: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 1-1
Stromsgodset – Aalesund: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 1-0

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz