Deţine teren agricol echivalent a 2.800 de terenuri de fotbal

Articolul a fost vizualizat de 848 ori

Cel mai mare latifundiar, pe persoană fizică, din România este un hunedorean. Bărbatul a început, în urmă cu 12 ani, afacerile cu oi şi, încet – încet, s-a dezvoltat pentru ca acum să deţină în proprietate peste 5000 de hectare de teren agricol.

Dumitru Andreşoi

Dumitru Andreşoi

Potrivit datelor furnizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Dumitru Andreşoi deţine nu mai puţin de 5.445 de hectare de teren ca persoană fizică, pentru că, cumulat cu proprietăţile de pe firmele sale, hunedoreanul deţine peste 10.000 de hectare de teren agricol şi are peste 30.000 de oi. La un calcul sumar, această suprafaţă de teren agricol este echivalentul a circa 2800 de terenuri de fotbal.

Dumitru Andreşoi şi-a început povestea de succes în anul 2001. A înţeles că se pot face bani frumoşi din această activitate, dacă munca este dublată de seriozitate în afaceri. A pornit la drum cu 80 de capete şi, treptat, a ajuns la zeci de mii, reinvestind an de an tot ce a câştigat.

Potrivit evaluărilor făcute, pentru terenul avut în proprietate, hunedoreanul primeşte o subvenţie agricolă de peste 800.000 de euro în fiecare an.

About Adrian Sălăgean