Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 901 ori

Liga I

Săptămâna trecută a luat startul ediţia 2013-2014 a primei divizii de fotbal din România. Echipele nu au ajuns încă la o turaţie maximă şi, probabil, mai au nevoie de câteva jocuri pentru a-şi atinge forma maximă. Echipele care au promovat anul trecut au făcut o figură frumoasă. Săgeata Năvodari şi ACS Poli Timişoara au reuşit să câştige meciurile cu Gaz Metan Mediaş şi Dinamo, FC Botoşani a remizat pe teren propriu în faţa celor de la CFR Cluj, Corona Braşov fiind singura nou promovată care a pierdut în prima etapă. Dintre echipele care şi-au anunţat intenţia de a lupta pentru un loc fruntaş în Liga 1, doar o parte au început cu dreptul. Dinamo, Rapid şi CFR Cluj au prestat un joc neconvingător şi nu au reuşit să câştige partidele disputate.

Ceahlăul, o posibilă revelaţie

fotbalCeahlăul Piatra Neamţ a făcut un meci foarte bun în Ghencea, contra Stelei. Echipa antrenată de Vasile Miriuţă a ţinut piept echipei care a dominat categoric sezonul trecut Liga 1. Moldovenii au un joc de pase bun şi pot pune probleme multor echipe din România. Mâine vor juca pe teren propriu contra celor de la Corona Braşov. Cred că Ceahlăul este favorită clară în acest meci. Are o exprimare bună în joc, mai multă experienţă şi jucători care pot face diferenţa. Unul dintre ei este Emil Jula, atacantul care s-a consacrat în perioada petrecută la Oţelul Galaţi. Braşovenii au început cu stângul acest campionat, pierzând la limită confruntarea cu Oţelul Galaţi. Încă nu avem statistici pe baza cărora să judecăm acest meci, dar mizez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,80 ne va aduce 8 unităţi profit.

Meci echilibrat la Mediaş

Gaz Metan Mediaş primeşte vizita nou promovatei FC Botoşani. Oaspeţii au reuşit să obţină un punct în faţa celor de la CFR Cluj, în ciuda faptului că au jucat aproximativ 80 de minute cu un om mai puţin. Oaspeţii sunt bine organizaţi şi cred că vor fi o nucă greu de spart pentru cei de la Mediaş. Gaz Metan a jucat săptămâna trecută împotriva unei alte nou promovate, Săgeata Năvodari. A pierdut şi acum vor să obţină primele puncte din acest sezon. Niciuna dintre cele două echipe nu va risca foarte mult şi meciul va fi închis. Probabil va fi o luptă oarbă la mijlocul terenului şi ocaziile de gol vor fi o raritate.
Cred că se vor marca sub 2,5 goluri. Mizez 8 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,60 ne va aduce 4,8 unităţi profit.

Europa League

Astăzi se dispută a doua manşă a turului doi preliminar al Europa League. România are trei reprezentante în această fază a competiţiei. Petrolul şi Pandurii au şanse mari de calificare. Astra a remizat 1-1 pe teren propriu cu Omonia Nicosia şi are o misiune grea în Cipru.

O simplă formalitate pentru Petrolul

Echipa antrenată de Cosmin Contra, Petrolul Ploieşti, va juca în Feroe, contra celor de la Vikingur. Ploieştenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 3-0 şi au un avantaj confortabil. Între cele două echipe există o diferenţă mare de valoare şi de experienţă. Petrolul a avut un sezon reuşit anul trecut şi acum trebuie să-l confirme printr-o participare în grupele Europa League.

Astăzi are de îndeplinit o simplă formalitate în faţa celor de la Vikingur. Gazdele nu au forţa de a întoarce scorul înregistrat în tur. Petrolul trebuie să joace la victorie acest meci. Fiecare punct câştigat o poate ajuta la viitoarele participări în cupele europene. Pariez 10 unităţi pe victoria echipei noastre. Cota de 1,55 ne va aduce 5,5 unităţi profit.

Şanse mari pentru Pandurii

Pandurii Târgu Jiu se află la prima participare în competiţiile europene. Oltenii au debutat în Estonia contra celor de la Levadia Tallin. Pandurii au dominat, dar nu au reuşit să înscrie şi au remizat 0-0.

Cred că au forţa de a obţine calificarea astăzi, pe teren propriu. Echipa noastră are un lot mai bun şi jucători care pot face diferenţa. Unul dintre ei este brazilianul Eric. Acesta s-a adaptat bine la Târgu Jiu şi a contribuit decisiv la victoria din prima etapa a Ligii 1, contra celor de la FC Braşov. Mizez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,35 ne va aduce 3,5 unităţi profit.

Săptămâna trecută

Astra – Omonia. Pronostic: sub 2,5 goluri – corect. Scor final: 1-1
KR Reykjavik – Standard Liege. Pronostic: 2 – corect. Scor final: 1-3
Jagodina – Rubin Kazan. Pronostic: 2 – corect. Scor final: 2-3

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz