Promisiune: vom merge pe autostradă până la Sibiu din iarnă

Articolul a fost vizualizat de 1,108 ori

Potrivit noului director general al CNADNR, Narcis Neaga, citat de capital.ro, până la finele acestui an ar trebui să circulăm pe tot tronsonul de autostradă de la Sibiu la Orăştie.
Acesta este unul dintre cele mai aşteptate tronsoane de autostradă, mai ales pentru faptul că va scuti şoferii de traficul insuportabil din localitatea Sebeş.

autostrada sebesTronsonul cu o lungime de 82,07 kilometri a fost împărţit în patru loturi. Contractele au fost atribuite în 2011, iar în toamnă aceluiaşi an au început lucrările. Conform termenelor prevăzute în contractele din 2011, lucrările trebuiau finalizate în aprilie 2013. Din păcate, constructorii nu au putut respecta termenele contractuale din diferite motive.

Din datele comunicate de către noul director general al CNADNR, Narcis Neaga, până la finele acestui an ar trebui să circulăm pe tot tronsonul de la Sibiu la Orăştie. Narcis Neaga, noul director al companiei, ne-a transmis că, potrivit termenelor agreate cu constructorii, lucrările la lotul 1 (Strabag) urmează să fie gata la sfârşitul acestei luni, la lotul 2 (Straco) – în octombrie, lot 3 (Impregilo) – decembrie, iar lotul 4 (Astaldi, Euro Construct Trading ‘98) – noiembrie 2013.

De la începutul acestei luni, a fost reluată activitatea şi pe lotul III – construit de Impregilo, care în ultimele luni a desfăşurat lucrări, dar într-un ritm foarte lent.
Cu toate acestea, italienii au cel mai avansat stadiu fizic din cele patru loturi, însă din cauza alunecărilor de teren lucrările ar putea fi terminate abia în aprilie anul viitor, conform declaraţiilor conducerii Salini Impregilo, transmise capital.ro. Totuşi, italienii încearcă să termine lucrările până în decembrie 2013.

About Adrian Sălăgean