Sănătate: Zona Zoster

Articolul a fost vizualizat de 2,028 ori

Zona zoster (herpes zoster) este o infecţie virală care afectează rădăcinile nervoase. Se caracterizează prin durere şi apariţia unei benzi eruptive care se întinde pe o singură parte a corpului. Zona Zoster este o boală comună la persoanele adulte şi la cele cu sistemul imunitar slăbit de stres, răni, anumite medicamente sau alţi factori.

Zona Zoster este o reactivare a virusului varicela – zona zoster, un tip de virus herpetic care cauzează varicela (“vărsat de vânt”). Odată ce o persoană a suferit de varicelă, virusul rămâne inactiv în rădăcinile nervoase până când, în unele cazuri, se reactivează. Când virusul devine activ, persoana face Zona Zoster în loc de varicelă.

Orice persoană care a avut varicelă (chiar şi o formă uşoară) poate face Zona Zoster. Oamenii cu sistem imunitar slăbit sunt vulnerabili la reactivarea virusului care provoacă Zona Zoster. Sunt mulţi factori care deprimă imunitatea. Printre aceştia se numără bolile, rănile şi bătrâneţea. Unele medicamente încetinesc sistemul imunitar, spre exemplu medicamentele care distrug celulele cancerigene.

Când virusul care provoacă varicela s-a reactivat, el provoacă Zona Zoster. Simptomele precoce includ: dureri de cap, sensibilitate la lumină şi alte simptome asemănătoare cu cele ale gripei, excepţie făcând febra. Pacientul mai poate avea mâncărimi sau dureri intense în zona în care apare erupţia. Câteva zile mai tarziu, apare erupţia sub formă de bandă. Această eruptie este semnul cert al zonei zoster.

Erupţia cauzată de Zona Zoster provoacă mai mult durere decât mâncărime. Rădăcinile nervoase asigură sensibilitatea pielii şi merg de fiecare parte a corpului. Când virusul se reactivează, el merge de-a lungul nervului în aria de piele pe care acesta o deserveşte sub formă de bandă.

De aceea, erupţia apare pe o singură parte a corpului, de obicei pe piept sau pe spate şi cateodată pe faţă, în jurul unui ochi. Este posibil să apară mai multe benzi de erupţie pe corp.
Pentru vindecarea acestei afecţiuni, este importantă administrarea unui tratament care să stimuleze imunitatea, cu o puternică acţiune antivirală, şi pentru calmarea durerilor şi a mâncărimilor:

Pentru tratamentul intern sunt recomandate Tonicul imunitar “E-lite”, Tonic antitum “E-lite”, Astragalus, Cat’s Claw, Probiotice, SystemWell şi SelezinACE.
Pentru tratamentul local este recomandat un unguent cu răşină.

Tonicul imunitar “E-lite”

Tonic imunitarTonicul imunitar “E-lite” are o acţiune remarcabilă, în special asupra sistemului imunitar. Conţinutul său bogat în oligoelemente, vitamine şi minerale fortifică sistemul imunitar, crescând astfel rezistenţa organismului faţă de factorii nocivi din mediu: virusuri, bacterii, poluare. Are proprietăţi antiinflamatoare, antiinfecţioase, antipiretice, antigripale, antitusive, decongestionante şi secretolitice.

Este benefic pentru persoanele care suferă de bronşite alergice şi infecţioase, amigdalite acute şi cronice, gripă, febră, imunitate scăzută, infecţii virale, microbiene şi micotice. Tonicul imunitar “E-lite” contine miere, propolis, polen, lăptişor de matcă, tincturi de muguri de plop, echinacea, ridiche neagră, salcie şi soc, uleiuri esenţiale de pin, salvie, ienupăr, fenicul, cimbrişor de câmp, muguri de brad, mentă şi geraniu.

About Redacţia REPLICA