La firul ierbii: O nouă etapă, un singur meci interesant

Articolul a fost vizualizat de 1,311 ori

Liga 1 a ajuns la etapa a noua. Majoritatea echipelor au câte opt partide disputate şi, în acest moment, ştim care sunt echipele implicate în lupta pentru primele poziţii şi cele care trăiesc sub ameninţarea retrogradării. La finalul acestei săptămâni vom avea parte de câteva confruntări interesante.

Universtitatea dezamăgeşte

“U” Cluj a avut un parcurs foarte slab în acest campionat. A reuşit şă obţină doar două puncte în primele opt meciuri şi se clasează pe penultimul loc, la cinci puncte în spatele Concordiei Chiajna, care ocupă locul 14, ultimul care asigură participarea în Liga 1 şi sezonul viitor. Vineri va primi vizita nou promovatei Săgeata Năvodari. Oaspeţii ocupă locul nouă în clasament şi par să facă faţă cu brio în prima ligă. Echipa din Năvodari este puternică pe teren propriu, dar în deplasare nu a reuşit să câştige până acum. Cred că meciul dintre “U” Cluj şi Săgeata nu va fi unul spectaculos şi cel mai probabil rezultat este o remiză.
Pustai s-a afirmat în fotbalul românesc pe vremea când o antrena, la Mediaş, pe Gaz Metan. Acesta a reuşit să aducă micuţei echipe din Mediaş, în premieră, o participare în Europa League. După plecarea lui Pustai, Gaz Metan a intrat în declin. Acum, acesta o antrenează pe Pandurii şi îşi va înfrunta fosta echipă, sâmbătă, la Târgu Jiu. Gazdele sunt favorite în această confruntare. Cred că se vor impune dacă se vor concentra şi vor juca la capacitate maximă acest meci.

Meci simplu pentru Steaua

Steaua va juca sâmbătă, pe teren propriu, împotriva celor de la ACS Poli Timişoara. Cred că Laurenţiu Reghecampf va menaja câţiva jucători pentru partida de marţi cu Chelsea. Rezervele care vor intra trebuie să demonstreze că au valoare şi să ajute echipa să câştige. Poli a început bine acest campionat, dar acum traversează o perioadă nefastă şi nu-i va pune probleme Stelei. Probabil Steaua va câştiga fără emoţii.

Petroliştii au şansa de a întâlni un CFR Cluj mult mai slab decât se anunţa la începutul sezonului

Petroliştii au şansa de a întâlni un CFR Cluj mult mai slab decât se anunţa la începutul sezonului


Derby-ul etapei

Partida dintre Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj pare cea mai interesantă din această etapă a Ligii 1. La startul sezonului, ambele echipe îşi anunţau intenţia de a câştiga acest campionat. Apoi, atât Petrolul, cât şi CFR Cluj, au făcut paşi greşiţi şi şansele lor de a deveni campioni au scăzut considerabil. Favorita acestei confruntări este Petrolul. Echipa antrenată de Cosmin Contra are avantajul propriului teren şi pare mai omogenă.

Botoşani rămâne în top

Fără îndoială, revelaţia acestui campionat este FC Botoşani. Echipa antrenată de Popovici se clasează pe locul patru, cu 15 puncte. Zece dintre acestea au fost obţinute pe teren străin, echipa fiind mai puternică în deplasare. La finalul acestei săptămâni, FC Botoşani se deplasează la Braşov pentru a juca împotriva echipei locale, Corona. Cred că aceasta este cea mai facilă deplasare din Liga 1. Corona a obţinut doar un punct în opt etape şi pare condamnată la retrogradare. Echipa din Braşov nu are valoare de Liga 1 şi nu poate face faţă confruntării cu Botoşaniul. Oaspeţii se vor impune.

Viitorul palid

Viitorul este o replică palidă a echipei de anul trecut. Jucătorii care au plecat de la Viitorul au lăsat un gol care nu a fost umplut. Dacă nu aduce jucători noi în iarnă, echipa patronată de Hagi va avea viaţă grea. Duminică joacă pe teren propriu împotriva celor de la Vaslui şi porneşte cu şansa a doua. Şi Vaslui este în scădere faţă de sezoanele trecute, dar rămâne o echipă redutabilă în campioanatul nostru.

Debut pentru Stoican

Flavius Stoican l-a înlocuit pe Mulţescu pe banca celor de la Dinamo. Acesta va debuta dumincă în partida din deplasare cu Oţelul Galaţi. Gazdele sunt o echipă de mijlocul clasamentului, la fel ca Dinamo. Cred că meciul va fi echilibrat şi probabilitatea unui egal este foarte mare.

Lipsă de constanţă

Astra este lider în acest moment în Liga 1. Echipa din Giurgiu speră la o luptă cu Steaua pentru câştigarea titlului de campioană. Deşi a reuşit victorii pe linie în deplasare, acasă a avut un parcurs lipsit de constanţă şi a pierdut puncte importante. Luni va avea şansa se a-şi îmbunătăţi palmaresul pe teren propriu, cu o victorie în faţa celor de la FC Braşov. Oaspeţii au început prost sezonul, dar sunt sigur că-şi vor vinde scump pielea. Astra este favorită, dar va avea un meci greu.

Meci de trei puncte pentru Ceahlăul

Sezonul acesta, Ceahlăul arată mult mai bine decât a arătat sezoanele trecute. În deplasare nu a rupt gura târgului, dar acasă a avut un parcurs bun, cu trei victorii şi o remiză în patru meciuri. După remiza de pe terenul Astrei, luni va primi vizita Concordiei Chiajna. Oaspeţii par victime sigure în această partidă. Ceahlăul are toate atuurile pentru victorie.

About Cristi Iuhasz