Sub denumirea de reumatism sunt cuprinse toate simptomele determinate de îmbătrânirea cartilajului articular. Cartilajul articular este o varietate de ţesut conjunctiv care acoperă suprafeţele osoase care formează o articulaţie, astfel încât acestea să nu intre în contact direct.
Rolul cartilajului articular constă în preluarea şi repartizarea presiunilor în interiorul articulaţiei, astfel încât mişcarea să se desfăşoare lin şi nedureros. La aceasta contribuie şi lichidul synovial (articular), aflat în mod normal în cantitate foarte mică, dar suficientă pentru a asigura “ungerea” articulaţiei.
În momentul în care cartilajul articular îşi pierde calităţile iniţiale, vorbim de alterarea sau îmbătrânirea sa. Cauzele care duc la această alterare sunt îmbătrânirea organismului, suprasolicitarea locală, expunerea la frig, o greutate corporală mare.
Îmbătrânirea cartilajului face ca el să nu-şi mai îndeplinească funcţia corect, să se fragmenteze şi chiar să dispară de tot de pe unele suprafeţe osoase articulare, ceea ce duce la apariţia manifestărilor cunoscute sub numele de reumatism.
Printre acestea se numără dureri la nivelul articulaţiilor, umflarea articulaţiilor şi zgomote articulare la mişcare sau blocarea mişcărilor.
Variaţiile de presiune atmosferică, care depind de condiţiile meteo, influenţează simptomele reumatismului datorită prezenţei lichidului în articulaţie a cărui presiune se echilibrează cu cea atmosferică şi va fi influenţat de variaţiile acesteia din urmă.
În forme severe, reumatismul poate ajunge să împiedice complet funcţia articulaţiei afectate, ceea ce este mai cu seamă resimţit când este vorba de şold, genunchi sau articulaţiile piciorului, pentru că împiedică mersul.
Tratamentul intern pentru ameliorarea simptomelor reumatismului vizează două aspecte: unul este cel structural şi constă în administrarea de substanţe cu structură asemănătoare componentelor cartilajului articular, celălalt este cel simptomatic şi se axează pe reducerea durerii şi inflamaţiei articulare – prin suplimente naturale şi/sau prin fizioterapie.
O schemă de tratament naturistă complexă trebuie să conţină Tonicul antirem “E-lite”, Cartlaj de rechin, Glucosamine+Chondroitin+Hyaluronic Acid Complex, MSM Complex cu Gheara mâţei şi Boswellia, Arnica CH9 şi cremă cu Untul pământului şi petrol pentru aplicaţii locale.
Tonicul antirem “E-lite” conţine miere, propolis, polen, lăptişor de matcă, pulbere de condroitină şi glucozamină, extracte din mlădiţe de viţă de vie sălbatică, salcie, muguri de frasin, muguri de jneapăn, brusture, arnică, răşină, ulei esenţial de pin, salvie, geraniu, lavandă.
Produsul are efect antiinflamator, antireumatic, antigutos, antiartritic, antiedematos, calmant al durerilor reumatice, depurativ şi este eficient în cazul persoanelor care suferă de reumatism cronic, poliartrită reumatoidă, spondiloză cervicală, artroză, gonartroză, osteoporoză, coxatroză, gută, edeme, adenopatii, inflamaţii de diverse etiologii, bursite.
Reumatismul şi manifestările acestuia
Posted in: publicitate, sănătate
Articolul a fost vizualizat de 3,002 ori
– 3 October, 2013
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.