Fără emoţii

Articolul a fost vizualizat de 993 ori

I-am văzut pe hunedoreni doar în primul meci din actualul campionat, când au cedat cu 0-1 în faţa actualului lider al seriei a patra, FC Caransebeş. Au avut atunci o evoluţie neconvingătoare, cu multe lacune în organizarea jocului şi cu un lot mult sub nivelul celui din ediţia trecută, când s-a ratat neverosimil promovarea în liga secundă.
A urmat meciul cu Vulturii Lugoj, câştigat cu 1-0, dar nu se schimbaseră prea multe în evoluţia elevilor lui Constantin Olariu. Doar faptul că se obţinuseră cele trei puncte printr-o victorie „subţire”. A urmat un 2-0 la Rovinari, prin „dubla” fundaşului central Homei, iar la sfârşitul săptămânii, „negru-albaştrii” şi-au trecut în cont al treilea succes consecutiv, reuşită care i-a propulsat pe locul doi.

Meci rezolvat în prima repriză

fc hunedoaraChiar dacă intrarea în tribunele arenei „Michael Klein” a fost, ca de obicei, liberă, abia s-au strâns vreo 150 de spectatori, semn că hunedorenii nu prea mai suportă să-şi vadă echipa în această desuetă ligă a treia, una care nu spune nimic în fotbalul românesc, aflat în continuu picaj. Lipsa spectatorilor, dar mai ales a „ultraşilor” din „Peluza Nord” trebuie să le dea de gândit oficialilor grupării de pe Cerna.
În mod normal, jocul cu oltenii din Turceni (echipă nou promovată) nu trebuia să ridice problema învingătoarei, mai ales că oaspeţii au aliniat o echipă tânără şi lipsită de experienţă. Ceea ce s-a şi întâmplat, chiar dacă, în minutul doi, oaspeţii au reuşit să introducă balonul în poarta lui Raţ, prin Mohora, dar reuşita celor de la Ştiinţa a fost anulată de decizia asistentului Cristian Preda, care a semnalizat o poziţie afară din joc.
Prima acţiune mai consistentă a gazdelor a dus la deschiderea scorului. Era minutul 5, atunci când J. Vajda l-a angajat perpendicular, cu o pasă de 40 de metri, pe Şoit, care a intrat în careu şi şi-a făcut datoria, „executându-l” sec pe Pîrjol. Acelaşi mijlocaş ofensiv îşi va trece în cont „dubla”, şapte minute mai târziu. Fundaşul de bandă Roiu a demarat pe partea stângă, centrarea lui fiind reluată cu latul, în colţul scurt, pentru 2-0. Gorjenii nu reuşesc
să-şi revină şi încasează cel de-al treilea gol în minutul 33, în urma unei faze fixe. Roiu a executat o lovitură de colţ de pe partea dreaptă, urcat în atac, Homei a reluat de două ori în portarul turcenilor, însă, a treia oară, colegul lui de linie, R. Petcu, a fost mai inspirat şi norocos, înscriind din câţiva metri. <

O parte secundă anostă

Nimic deosebit până la finalul primei reprize, lucru care aveam să-l constatăm şi pe parcursul celui de-al doilea mitan. Veteranul Pepenar a avut în minutele 49 şi 52 două bune oportunităţi din interiorul careului de 16 metri, dar, de fiecare dată, Pîrjol a reuşit să respingă. Chiar dacă, din minutul 71, oaspeţii au evoluat în inferioritate numerică, prin eliminarea lui Roman, elevii lui Olariu au evoluat modest, schimbările efectuate neaducând nimic nou în plan tehnico-tactic. Doar amorţeală pe teren şi plictiseală în tribune, stare întreruptă abia în minutul 86, când Uibariu, unul dintre noii intraţi după pauză, a reluat în acelaşi portar oaspete, din 7-8 metri. Probabil va urma a patra victorie consecutivă în deplasarea de la Avrig, cu „lanterna” seriei, care nu a supărat pe nimeni până acum, neacumulând niciun punct.

About Ion Bădin