În momentul de faţă, în cadrul finanţelor publice hunedorene există un excedent de personal, evaluat la aproximativ 30 de angajaţi. La trei luni de la preluarea mandatului în fruntea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Timişoara (D.G.R.F.P.), Lucian Heiuş a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă un raport de parcurs privitor la activitatea instituţiei. Referitor la surplusul de personal, directorul general al D.G.R.F.P. a precizat că această rezervă de competenţă în domeniu va fi transformată într-un departament mobil de intervenţie, care va fi relocat în cadrul Direcţiei acolo unde volumul de activitate o impune la un moment dat.
„Vă dau doar un exemplu. La Timiş se face simţită o lipsă de personal şi, prin urmare, va trebui ca pentru o perioadă de timp să relocăm acolo o parte din forţa de muncă excedentară pe care o avem în celelalte judeţe. Prin acest sistem, nu facem decât să acţionăm unitar la nivelul D.G.R.F.P., să consolidăm intern funcţionalitatea instituţiei, care este încă o structură eterogenă în curs de coagulare”, a declarat Lucian Heiuş. Prin urmare, noul concept de personal în cadrul D.G.R.F.P. vizează acoperirea deficitului de personal existent la un moment dat pe anumite sarcini într-un anumit judeţ cu excedentul de forţă de muncă calificată la dispoziţie. Este vorba, a spus Heiuş, de un proces continuu.
La ora actuală, D.G.R.F.P. cuprinde un număr de 2277 de angajaţi, patru structuri judeţene (Administraţiile Judeţene a Finanţelor Publice Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin), şase birouri vamale de frontieră şi patru birouri vamale de interior.
Campionii datoriilor la buget
Directorul general D.G.R.F.P. a precizat că de la preluarea mandatului a reuşit să impună un trend ascendent al prelevărilor la bugetul de stat. Astfel, dacă în luna august programul de încasări pe regiune fost realizat în proporţie de 86,89 la sută, în septembrie nivelul încasărilor a urcat la 95,65 la sută, pentru ca la finele lunii octombrie să se realizeze obiectivul de 100,39 la sută.
Lucian Heiuş a prezentat şi o listă a principalilor agenţi economici din judeţul Hunedoara, în funcţie de volumul obligaţiilor la plată neachitate. Pe primul loc figurează compania Nebstar Oil SRL, cu o datorie de peste 56, 3 milioane de lei, în top urmând, în ordine, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului „Minvest” SA (16,5 milioane de lei), Atelierele Centrale S.A. (15,5 milioane de lei) şi Angel Fashion S.R.L. (14,7 milioane de lei).
Ai primit SMS, eşti datornic
D.G.R.F.P. va începe din această lună un sistem nou de avertizare a datornicilor, bazat pe trimiterea de SMS-uri. “E mai ieftin şi mai eficient. Am trimis în luna octombrie circa 3.000 de SMS-uri cu invitaţia de a-şi plăti dările celor cu restanţe la plata impozitului agricol. În această lună vom trimite undeva la 10-12 mii de SMS-uri companiilor care au datorii, care pe toată regiunea sunt în număr de circa 35.000”, a declarat Lucian Heiuş. Potrivit datelor prezentate, până la 31 decembrie 2013, există un volum cert de arierate care se pot recupera de circa 535 de milioane de lei.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.