O oră de voluntariat vă aduce o super tabletă

Articolul a fost vizualizat de 2,036 ori

Profesorii din judeţul Hunedoara au şansa de a câştiga o tabletă, dacă vor organiza, cu una dintre clasele lor, o oră de voluntariat. Proiectul a fost demarat de Carpatcement şi îşi propune ca, prin mijlocirea profesorilor, să îi înveţe pe elevi ce înseamnă grija faţă de comunitate. Profesorii hunedoreni au la dispoziţie aproape 10 zile pentru a participa la competiţie.

voluntariatProiectul “Ora de Voluntariat” are drept termen limită data de 25 noiembrie 2013 şi se desfăşoară sub sloganul “Marile schimbări reprezintă întotdeauna suma acţiunilor mici!”
“Tot ce trebuie să facă profesorii este să organizeze o oră de voluntariat împreună cu elevii, prin care să ajute comunitatea locală. Noi am pus la bătaie o super-tabletă, iar proiectul se adresează diriginţilor şi profesorilor de la clasele a V-a, până la clasa a XII-a, de la toate şcolile generale şi liceele din judeţul Hunedoara”, explică Ştefania Grăjdeanu, reprezentanta Consultants for Responsible Business.

Important este să ajutaţi comunitatea!

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara, iar participarea se va face pe clase, sub îndrumarea unui diriginte sau profesor, care va ţine legătura cu organizatorii concursului. Tematica şi forma acţiunii de voluntariat este la alegerea participanţilor, care pot opta pentru orice proiect de voluntariat care să nu dureze mai mult de 60 de minute. Orice clasă se poate înscrie în concurs, prin simpla desfăşurare a unei ore de voluntariat în sprijinul comunităţii locale, până în data de 25 noiembrie. Ulterior, profesorul coordonator trebuie să trimită la adresa contact@thecsragency.ro o descriere a proiectului de voluntariat ales (o pagină A4), împreună cu cel puţin trei fotografii, care să ilustreze activităţile desfăşurate. În descriere trebuie explicate rezultatele obţinute şi caracterul lor inovativ. Un juriu va desemna câştigătorul, în urma evaluării descrierii şi a fotografiilor trimise. Profesorul coordonator care va câştiga concursul va primi o tabletă performantă, care să îl ajute în activitatea la clasă, iar toţi copiii vor fi, şi ei, premiaţi.

Să-i facem vizibili pe olimpici!

În viitor, Carpatcement intenţionează să continue acţiunile de susţinere a copiilor hunedoreni. Astfel, în urma unei întâlniri cu jurnaliştii din judeţ, organizată de Carpatcement din dorinţa de a se apropia cât mai mult de comunitate şi de a contribui la bunăstarea acesteia, grupul de discuţii a ajuns la concluzia că principala oportunitate este susţinerea educaţiei, prin promovarea tinerilor performeri hunedoreni. Este vorba despre olimpicii naţionali şi internaţionali, care studiază în şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara. Copiii şi tinerii urmează să fie promovaţi prin postarea unor imagini cu aceştia pe afişe amplasate în spaţiul public, prin realizarea de interviuri în publicaţiile locale tipărite şi online, la radio sau la televiziunile locale.

About Ada Beraru