Sport: Victorie pe stomacul gol

Articolul a fost vizualizat de 971 ori

Chiar dacă au evoluat acasă, puţini erau cei care dădeau şanse devenilor în confruntarea cu maramureşenii. Inclusiv casele de pariuri care au “blocat” acest joc în ziua disputării lui.

Gazdele veneau după o serie de şapte meciuri fără victorie, în care acumulaseră doar un punct, şi acela în deplasare. Mai mult, jucătorii sunt neplătiţi de luni bune, iar în acest caz numai chef de fotbal nu mai ai. Totuşi, elevii lui Constantin Olariu au dat dovadă de caracter, au jucat pentru onoarea lor şi, în ciuda acestor dificultăţi financiare, au obţinut o victorie de justeţe, reuşind să acumuleze după prima parte a campionatului 16 puncte, poate nesperat de multe în actualele condiţii. Dacă se doreşte fotbal la Deva, atunci factorii locali trebuie să facă ceva în această iarnă. În caz contrar, Mureşul va fi o candidată sigură la retrogradare.

Spectacol pe frig şi zăpadă

Cele două echipe nu s-au menajat şi au evoluat la “turaţie” datorită frigului pătrunzător. Oaspeţii au dominat începutul de meci, şi vor reuşi să deschidă scorul în minutul 24, când Filip a trimis cu exteriorul din 12 metri în colţul lung. Gazdele au replicat după doar două minute, când Melcea a înscris cu latul din 4 metri, la o centrare venită de pe stânga de la Deaconescu.

Va fi chiar 2-1 în minutul 29, când Petrescu s-a lansat pe partea stângă, a centrat în careu, mingea părea că va ieşi peste transversală, dar a căzut în plasa porţii, peste un Lovasz uluit. La reluare, gazdele reuşesc să se desprindă la două “lungimi” în urma autogolului lui Faye (min. 58), dar băimărenii nu renunţă şi revin în joc după doar trei minute, când Achim a trimis direct în “vinclu” de la 25 de metri. Oaspeţii forţează egalarea, dar, în al doilea minut al prelungirilor, Deaconescu înscrie pentru 4-2, după o cursă solitară a lui Dragu.

Poate acest succes le va băga în buzunare jucătorilor banii pe care îi merită. Mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

About Ion Bădin