Idee de afacere: o staţiune de munte în condiţii avantajoase

Articolul a fost vizualizat de 2,237 ori

Criza aduce într-adevăr oportunităţi nebănuite pentru cei care au bani să investească. Un parteneriat rupt în Valea Jiului deschide uşa posibilităţii derulării unor afaceri pe termen lung în zonă. Partenerii privaţi ai municipalităţii din Petroşani, reprezentanţii companiei private Kranz Eurocenter, au denunţat parteneriatul încheiat la începutul acestui an privitor la realizarea unui domeniu schiabil în staţiunea montană Parâng. Practic, firma a lăsat primăria să se descurce cum poate cu telescaunul şi celelalte instalaţii date în administrare într-un moment cum nu se poate mai prost, chiar acum, la debutul sezonului de iarnă, când turiştii au început să vină la munte.

Primăria caută un partener

ParângSă ai acces la o staţiune montană cum este Parângul, să poţi exploata acest potenţial natural incredibil este categoric o afacere bună. Pentru un investitor cu bani, situaţia poate să-i aducă o poziţie avantajoasă în negocierea unui nou parteneriat cu autorităţile locale de la Petroşani.

Această idee este susţinută şi de declaraţia recentă a primarului din municipiu, Tiberiu Iacob-Ridzi, care a spus că ia în calcul orice variantă favorabilă staţiunii Parâng, inclusiv cea de asociere cu un investitor privat, care să administreze staţiunea. „Luăm în calcul toate variantele. Trebuie să discutăm, să vedem despre ce este vorba. Este posibilă şi darea în administrare a staţiunii către un investitor interesat, dar sub forma în care Consiliul Local să fie factor decizional într-un eventual parteneriat public – privat”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Evident, ca să maximizezi profitul în Parâng e nevoie de investiţii. Guvernul nu mai poate investi, deşi s-au plasat deja în modernizarea staţiunii câteva milioane de lei. Amenajarea unui domeniu schiabil în Parâng însă reclamă o investiţie de circa 70-80 de milioane de euro. Avantajul mare al celui care vrea să investească acum este că poate obţine cele mai avantajoase condiţii. Motivul e evident: primăria este în situaţia în care “nu mai are încotro” şi are de ales, în cazul Parâng, între a câştiga mai puţin sau a pierde totul.

About Adrian Sălăgean