Info pescar 1 decembrie 2011

Articolul a fost vizualizat de 1,086 ori

Prinşi cu triunghiul

.
Un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ne informează că în urma unui control făcut împreună cu fantomaticul inspector piscicol zonal, pe râul Strei, în zona barajului din localitatea Subcetate, au fost depistaţi trei indivizi care pescuiau la triunghi. Într-o primă fază am rămas mirat de faptul că această instituţie mai face şi controale pe malurile apelor. Sincer, credeam că s-a desfiinţat. În sfârşit, se pare că braconierii aveau şi peşte prins la ei, iar aceştia au fost eliberaţi înapoi în apă. Jandarmii le-au întocmit celor trei acte constatatoare care vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg. După cum ne-am obişnuit în astfel de cazuri, procurorii vor dispune “neînceperea urmăririi penale”.

Probleme pe Jiul de Est

Seceta prelungită din această toamnă a afectat serios alimentarea cu apă a oraşelor din Valea Jiului şi nu numai. În urma unor controale ale ANPA (Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură), pe râul Jiul de Est a fost descoperit faptul că până şi o păstrăvărie din zonă este în pericol să rămână fără apa atât de necesară supravieţuirii pistruiaţilor. Este vorba despre cunoscuta păstrăvărie “La Popa Jura”, loc deschis pescuitului şi unde se prind păstrăvi frumoşi, ce-i drept cu circuit închis.

Invazie de somn pitic

Asociaţia Pescarilor Sportivi Hunedoara semnalează o problemă neobişnuită – invazie de somn pitic. Acest peşte care este o miniatură ţepoasă şi indezirabilă de somn, ar veni din Ungaria, acolo unde a umplut deja mai multe ape publice dar şi bălţi private, pentru faptul că se înmulţeşte foarte repede. Acum circulă şi pe la noi vestea că acesta s-ar înmulţi în neştire, iar bălţile de la Brănişca deja ar fi pline de somn pitic. Peştele nu se poate mânca fiind extrem de ţepos şi nici măcar păsările nu l-ar înghiţi, cu excepţia cormoranului care îl ucide înainte de a-l hali.

Tags: ,

About Bogdan Leu