Servicii VIP – Nu poţi să faci un chef de pomină acasă ori la local? Nu-i nimic. Închiriază un tren!

Articolul a fost vizualizat de 1,601 ori

Trenul Charter este un serviciu special al CFR Călători, prin care un tren poate fi închiriat pentru diverse evenimente sau filmări, de către persoane fizice, firme, case de producţie sau agenţii de turism. 

cfr lansează trenul charterServiciul poate fi personalizat, în funcţie de solicitările pentru rute, ore de circulaţie, confort şi condiţii. Trenul poate fi format din diverse tipuri de vagoane, cu posibilităţi de a beneficia în timpul călătoriei de servicii de dormit, cuşetă, bar bistro, restaurant şi alte opţiuni suplimentare, a precizat CFR Călători într-un comunicat de presă.

“Desfăşurarea unor evenimente într-un tren în mişcare poate conferi originalitate şi succes multor acţiuni de genul: conferinţă de presă, eveniment de lansare a unui produs, diverse filmări sau reclame, organizare team building, petreceri private, revelioane sau pur şi simplu începutul unui pachet turistic altfel?”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Cât costă un tren “la scară”?

Ca o exemplificare strict orientativă, pentru varianta de tren charter în relaţia Bucureşti Nord – Braşov şi retur (în aceeaşi zi), având în compunere două vagoane clasa I (salon) şi un vagon restaurant, tariful de transport porneşte de la 25 de euro/tren/km. De asemenea, preţurile sunt influenţate crescător de numărul de vagoane din compunerea trenului, distanţa de transport, perioada de transport, dar şi de unele situaţii când pe parcursul circulaţiei unui tren charter intervin prestaţii de genul: dirijarea de vagoane în parcurs gol de la staţia de domiciliu la staţia de expediere a trenului, respectiv redirijarea acestora de la staţia de destinaţie la staţia de domiciliu; schimbarea mijlocului de remorcare în parcurs, în funcţie de secţia de circulaţie (trecere de la tracţiune electrică la tracţiune diesel sau invers).

Pe de altă parte, tariful de transport se calculează per tren sau vagon special comandat pentru distanţa totală de transport şi nu este influenţat de numărul de călători din grup.

Tags: , ,

About Adrian Sălăgean