Gala TNL 2014 – “Cultura română, Cultură Europeană” – a fost marcată de evenimentele din Ucraina

Articolul a fost vizualizat de 1,896 ori

Gala TNL 2014 a celebrat cultura română şi anvergura sa europeană, sub egida: “Cultura română, cultură europeană”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 22 februarie 2014, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, în prezenţa celor 2.100 de tineri veniţi din toată ţara, a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, a liderilor PNL şi a unor oameni de cultură români care ne reprezintă cu mândrie pe scenele lumii.

GALA TNLGala TNL a fost marcată, însă, de evenimentele tragice de la Kiev. Claudia Benchescu, preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale şi membră în biroul de conducere LYMEC (Organizaţia Tinerilor Liberali Europeni), a dedicat premiul obţinut în cadrul Galei – “Cel mai activ tânăr liberal” – protestatarilor de la Kiev şi a cerut colegilor din sală un moment de reculegere în memoria victimelor regimului Ianukovici.

La mai puţin de o oră, a venit vestea neaşteptată a demiterii preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici, şi a stabilirii datei de 25 mai pentru organizarea de alegeri anticipate, de către Parlamentul de la Kiev.

Preşedintele TNL, Florin-Alexandru Alexe, a transmis ştirea pe scena Galei TNL, alături de Andrei Spînu, preşedinte al Organizaţiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cel care, cu doar câteva zile înainte, a vorbit protestatarilor adunaţi în piaţa Maidan Nezalezhnosti din Kiev. În acel moment încărcat de emoţie, toate luminile sălii au fost stinse, iar participanţii şi-au aprins telefoanele, în semn de solidaritate cu luptătorii pentru libertate de la Kiev.

Premiile speciale “Cultura română, cultură europeană” ale Galei TNL au fost oferite sopranei Felicia Filip, o mare doamnă a scenei româneşti – înmânat de Gigel Ştirbu, Ministrul Culturii, tânărului tenor Bogdan Mihai – înmânat de Renate Weber, europarlamentar PNL, care onorează România pe marile scene ale Europei şi lui Varujan Vosganian, liberal autentic şi om de cultură, nominalizat la Premiul Nobel 2014 de către Uniunea Scriitorilor din România pentru romanul “Cartea Şoaptelor” şi la unul dintre cele mai importante premii din Germania, Premiul Târgului de Carte de la Leipzig, pentru traducerea în limba germană a aceluiaşi roman – înmânat de Eduard Hellvig, europarlamentar, secretar general PNL.
Printre organizaţiile premiate se află şi TNL Hunedoara, care a primit premiul pentru “Cea mai activă organizaţie în mediul rural”, premiul fiind înmânat Preşedintelui Filialei TNL Hunedoara, Stoica Raul.

Tags:

About Redacţia REPLICA