România se descurcă în luna martie cu resursele proprii de gaz

Articolul a fost vizualizat de 1,284 ori

Populaţia şi termocentralele vor consuma doar 5% gaze ruseşti în luna martie. Populaţia şi termocentralele care livrează agent termic clienţilor casnici vor consuma doar 5% gaze de import în luna martie, iar restul de 95% vor proveni din producţia internă a României, potrivit unui document postat pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

gazÎn total, ca medie naţională, previziunile Transgaz arată că gazele de import vor acoperi 31% din consumul naţional din luna martie. Populaţia şi termocentralele vor consuma în luna martie 5,9 milioane de MWh, din care 5,6 milioane de MWh din producţie internă şi 298.019 MWh din import.

Pe de altă parte, consumatorii industriali vor utiliza 26% gaze de import şi 74% resurse autohtone, precizează acelaşi document. În total, consumul naţional de gaze este estimat la 16,4 milioane de MWh în luna martie. Consumatorii de pe piaţa reglementată vor utiliza 6,9 milioane de MWh, în timp ce pe piaţa eligibilă se vor consuma 7,6 milioane de MWh. Consumul propriu tehnologic al instalaţiilor este estimat la 923.515 MW, în timp ce alţi 881.650 MWh vor fi utilizaţi de Petrom şi Romgaz pentru centralele proprii de producere a energiei electrice din gaze de la Brazi, respectiv Iernut.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean