RMN-ul de la Hunedoara – ultimele pregătiri

Articolul a fost vizualizat de 2,866 ori

Cel mai modern centru de imagistică medicală din judeţ va fi deschis, peste câteva zile, la Hunedoara, în incinta Spitalului “Dr. Alexandru Simionescu”. Aparatura de ultimă generaţie şi personalul medical de specialitate le vor oferi pacienţilor posibilitatea de a face investigaţii medicale de înaltă performanţă.

Centrul de imagistică medicală de la Hunedoara este dotat cu aparatură de ultimă generaţie

Centrul de imagistică medicală de la Hunedoara este dotat cu aparatură de ultimă generaţie

Pentru că hunedorenii care aveau nevoie de investigaţii de tip RMN erau nevoiţi, până acum, să meargă până la Petroşani ori în centrele universitare, societatea H-Medical Clinic a dorit să investească într-un centru de imagistică medicală chiar la Hunedoara. Investiţia nu se limitează la un aparat RMN, ci include şi un aparat pentru măsurarea densităţii minerale osoase DEXA (osteodensitometrie cu raze X), precum şi un ecograf pentru ultrasonografii generale şi eco-Doppler.

De la finele anului trecut şi până acum, s-a lucrat intens la amenajarea spaţiului, iar ultimele pregătiri, derulate în această perioadă, vizează în principal realizarea celor mai fine reglaje ale aparaturii.
“În cel mai scurt timp, hunedorenii nu vor mai fi nevoiţi să suporte cheltuielile şi disconfortul deplasărilor în alte zone ale judeţului sau ale ţării, pentru a avea acces la servicii medicale de radiologie – imagistică medicală la cele mai înalte standarde.

Examinările medicale sunt realizate cu aparatură ultraperformantă, de ultimă generaţie, oferind posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale de cea mai înaltă acurateţe”, spune managerul H-Medical Clinic, Alexandru Robert Dobondi, care adaugă că, la momentul inaugurării, va fi comunicată şi o listă completă cu investigaţiile ce vor putea fi efectuate aici.

Centrul de imagistică medicală de la Hunedoara va funcţiona 12 ore pe zi, de la 8:00 la 20:00.

About Redacţia REPLICA