Ponturi pentru pariori: Optimi de finală în Europa League

Articolul a fost vizualizat de 1,053 ori

Astăzi se dispută optimile de finală ale Europa League. Vom avea parte de opt confruntări interesante şi echilibrate. În două dintre ele se întâlnesc echipe din aceeaşi ţară şi, probabil, rivalitatea va fi foarte mare. Am ales trei meciuri care ne pot aduce profit.

Salzburg, favorită în Elveţia

fotbal salzburgAustriecii de la Salzburg au avut un parcurs extraordinar în acest sezon. În campionat domină autoritar şi are un avans de 25 de puncte faţă de principala urmăritoare. Are o medie de 3,4 goluri marcate pe meci şi un golaveraj de plus 65. În Europa League poate produce surpriza şi poate câştiga trofeul. Şi-a demonstrat forţa în cele două confruntări cu olandezii de la Ajax. S-a impus fără emoţii cu scorul de 6-1 la general. Astăzi va juca în deplasare contra elveţienilor de la Basel. Gazdele au trecut în turul anterior de Maccabi Tel-Aviv cu scorul general de 3-0. Împotriva celor de la Salzburg vor avea o misiune mult mai grea. Basel nu are prestaţii foarte bune în deplasare. Pentru a avea şanse rezonabile la calificare trebuie să câştige meciul de astăzi şi să nu primească mai mult de un gol. Forma extraordinară a austriecilor şi forţa lor ofensivă sunt argumentele care mă fac să cred că oaspeţii nu vor pierde această confruntare, vor marca şi se vor califica în turul următor. Basel vine după trei remize consecutive în campionat şi este în scădere de formă. Pariez 10 unităţi pe calificarea celor de la Salzburg în turul următor. Cota de 1,40 ne va aduce 4 unităţi profit.

Meci deschis la Porto

Una dintre cele mai echilibrate şi imprevizibile confruntări din optimile Europa League este cea dintre portughezii de la Porto şi italienii de la Napoli. Ambele echipe sunt redutabile şi au şanse egale de calificare în turul următor. Napoli a fost foarte aproape de o calificare în primăvara Ligii Campionilor. Au reşit să câştige 12 puncte într-o grupă cu Arsenal, Dortmund şi Marseille. În turul anterior au trecut de o echipă bună din Premier League, Swansea. Porto vine tot din Liga Campionilor, clasându-se pe poziţia a treia într-o grupă cu Atletico Madrid, Zenit şi Austria Viena. În turul precedent a eliminat o reprezentantă a Germaniei, Frankfurt, după două remize spectaculoase şi un scor general de 5-5. Cred că şi astăzi vom avea parte de un meci spectaculos şi ambele echipe vor marca. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,80 ne va aduce 8 unităţi profit.

Derby local în Europa League

În faza optimilor de finală a Europa League se întâlnesc astăzi două echipe din acelaşi oraş. FC Sevilla şi Betis Sevilla vor concura pentru un loc în sferturile de finală. Deşi Europa League este o competiţie a surprizelor, putem analiza această confruntare pe baza clasamentului din Primera Division. Betis are un sezon foarte slab şi se clasează pe ultimul loc în prima ligă spaniolă, la opt puncte în spatele penultimei clasate. Are şanse mici de a rămâne în prima ligă şi probabil va încerca să salveze imaginea acestui sezon cu un parcurs bun în această competiţie europeană. În meciurile din deplasare a fost o echipă foarte facilă, reuşind doar trei remize în 13 etape. Sevilla se clasează pe poziţia a şaptea şi luptă pentru un loc de cupă europeană. Echipa antrenată de Unai Emery a avut un parcurs constant atât pe teren propriu, cât şi în deplasare în acest sezon. A reuşit să obţină 41 de puncte în 27 de meciuri şi este la două puncte de ultimul loc care permite participarea în Europa League sezonul viitor. În ultimele două confruntări directe pe terenul celor de la Sevilla, gazdele s-au impus categoric, cu scorul de 4-0 şi 5-1. Cred că astăzi scorul va fi mai strâns, dar meciul va avea acelaşi deznodământ. Sevilla este într-o formă mai bună, are jucători care pot face diferenţa în orice moment şi un moral pozitiv. Mizez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,55 ne va aduce 5,5 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz