S-a lansat Programul Rabla 2014, probabil ultima ediţie

Articolul a fost vizualizat de 3,387 ori

Hunedorenii care vor să-şi schimbe vechea maşină cu una nouă se pot gândi să profite de noua ediţia a “Programului Rabla”. Până în data de 28 martie are loc înscrierea în program a producătorilor, dealerilor şi importatorilor de maşini care vor să ia parte la program, pentru a-şi vinde vehiculele noi. Tichetul acordat proprietarilor care îşi casează maşina veche şi cumpără una nouă este de 6.500 de lei. Celor care cumpără maşini hibrid sau cu motorizare Euro 6 li se oferă un bonus de 500 de lei, peste acest tichet.

Deadline: 30 de zile

Programul "Rabla", ultimul an

Programul “Rabla”, ultimul an

Principiul care se va aplica în cadrul programului va fi primul venit, primul servit. Odată publicată lista cu producătorii, pe site-ul afm.ro, proprietarul maşinii ce trebuie casată va merge cu dosarul de înscriere la producător. Înscrierea îi conferă dreptul la tichetul valoric de 6.500 de lei, un tichet virtual, care nu ajunge la proprietar.

Potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi, după înscriere, maşina nouă trebuie cumpărată, cu reducerea de 6.500 de lei, conferită de tichetul valoric, în termen de 30 de zile. Dacă este depăşit acest interval, proprietarul pierde tichetul, care se reîntoarce în sistem şi este repartizat altei persoane. Odată înscris, proprietarul trebuie să caseze maşina veche, la orice operator economic autorizat. De la acesta primeşte certificatul de distrugere a autoturismului uzat. Ulterior, maşina veche trebuie şi radiată din circulaţie, proprietarul obţinând astfel certificatul de radiere. Cele două noi documente (certificatul de casare şi cel de distrugere) trebuie depuse de proprietar în dosarul cu care s-a înscris în program.

Noua maşină

Ultimul pas este încheierea unui act de vânzare-cumpărare pentru o maşină nouă între producător şi proprietarul maşinii casate. Producătorul validat garantează astfel vânzarea autovehiculului nou, din al cărui preţ de comercializare se va scădea cuantumul primei de casare (6.500 de lei). În cadrul acestei ediţii a programului, care s-ar putea să fie şi ultima, 17.000 de tichete vor fi alocate pentru persoane fizice şi 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice.

About Adrian Sălăgean