Handbal – Liga Naţională: Sorţii sunt de partea devencelor

Articolul a fost vizualizat de 952 ori

După un campionat compromis, în care obiectivul de a accede în “play-off” a rămas pentru altădată, Cetate Deva se agaţă de ultima şansă de a prinde o cupă europeană, cea oferită de câştigarea “Cupei României”. 

handbalisteDacă în campionatul regulat a terminat doar pe poziţia a opta, este greu de crezut că finanţatorul echipei, capriciosul Marian Muntean, îşi va vedea visul cu ochii. Mai ales că a schimbat o sumedenie de antrenori, iar lotul pe care îl are la dispoziţie nu este unul care să te facă să crezi că se poate câştiga un asemenea trofeu. Fiind vorba, totuşi, de o competiţie a surprizelor, care se desfăşoară pe parcursul a doar cinci zile, există o şansă de care se poate profita. Mai ales că tragerea la sorţi a fost una extrem de favorabilă, Cetate evitând din start numele grele ale campionatului, HCM Baia Mare şi Corona Braşov.

Culoar favorabil

Handbalistele devence vor intra în competiţie în faza optimilor de finală, având o misiune uşoară în faţa echipei “U” Ştiinţa Bucureşti (locul 4 în divizia “A”, seria A). Dacă va trece de acest meci de “încălzire”, Cetate va întâlni în “sferturi” câştigătoarea dintre HCM Roman şi Dunărea Brăila. Parcursul s-ar putea opri aici, ţinând cont că ambele grupări nu au avut probleme cu colegele lui Carmen Cartaş. Brăila s-a impus în ambele manşe din campionat, în timp ce romaşcanele au făcut egal la Deva şi au învins categoric în propriul fief. Privind însă îndrăzneţ, într-o eventuală calificare, ar urma în semifinale Jolidon Cluj sau SCM Craiova. Favorite certe sunt handbalistele de pe Someş. O semifinală cu Jolidonul ar fi deschisă oricărui rezultat, dar doar cu condiţia de a se trece de “hopul” din sferturi.

Mult mai echilibrat va fi cealaltă parte a “tabloului”, acolo unde se întrevede o semifinală de foc, între HCM Baia Mare şi Corona Braşov, dacă nu cumva surpriza va veni din partea celor de la CSM Bucureşti, care s-au întărit considerabil. Competiţia se va desfăşura în perioada 23 – 27 aprilie la Târgovişte (cu jocuri eliminatorii), după următorul program: miercuri, 23 aprilie – optimi; joi, 24 aprilie – sferturi; vineri, 25 aprilie – pauză; sâmbătă, 26 aprilie – semifinale, iar duminică, 27 aprilie – finala. Câştigătoarea “Cupei României” 2014 (sau finalista, dacă trofeul va fi adjudecat de viitoarea campioană) va evolua în sezonul 2014 – 2015 în Cupa EHF.

Tags: ,

About Ion Bădin