Opera Nights se întoarce în acest an cu un master-class sub îndrumarea Leontinei Văduvă

Articolul a fost vizualizat de 2,182 ori

Dacă e vară, nu e mare şi soare, ci lună şi operă! Cel mai mare festival de operă în aer liber din România, Opera Nights, ajuns la a patra ediţie, vă aşteaptă între 15 şi 20 iulie la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Palatul Magna Curia din Deva cu un program colorat şi spumos.

operanightsPrin urmare, e rost de bilete! Acestea au fost puse în vânzare şi îşi aşteaptă cumpărătorii melomani şi… lunatici! Nu numai atât, dar tinerii interpreţi de operă vor putea beneficia de un master-class sub îndrumarea sopranei Leontina Văduva. Pentru 2014, organizatorii au pregătit un repertoriu de personaje unul şi unul. Carmen, de Georges Bizet, va deschide festivalul, în seara de 15 iulie, încărcând atmosfera cu pasiune şi dramatism.

Pe 16 continuăm cu povestea celebrei Tosca, de Giacomo Puccini, iar pe 17 schimbăm abordarea pentru că în premieră veţi putea vedea la Opera Nights un spectacol de balet – Don Quijote, de Ludwig Minkus.

Pe 19, nu vom dormi… pentru că Turandot, de Puccini, ne cheamă în China să fim martori ai provocărilor ei pentru peţitori, iar pe 20 iulie încheiem optimist cu Văduva Veselă, a lui Franz Lehar.

Probabil aţi observat că am sărit o dată între 15 şi 20 iulie – datorită succesului de anul trecut, în seara de 18 iulie sunteţi invitaţi din nou să dansaţi la Balul Operei într-un decor perfect acordat rochiilor lungi – Sala Dietei din Castelul Corvinilor.

În acest an, la Opera Nights spectatorii se vor bucura de prestaţia Leontinei Văduva, soprană cu un palmares impresionant, cu roluri jucate pe scena Operei Regale Covent Garden şi a Operei Metropolitane din New York.

Pe parcursul festivalului, aceasta va ţine un master-class pentru tinerii solişti care, pe 20 iulie, vor performa în cadrul unui Concert extraordinar la Palatul Magna Curia din Deva.
Colaborarea excelentă cu Daniela Vlădescu, respectiv cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa ne-au convins să continuăm şi în acest an împreună.

Orchestra şi corul teatrului vor întregi peisajul muzical al concertelor, iar corpul de balet va susţine spectacolul în premieră la Opera Nights, Don Quijote.
Biletele pentru festival sunt disponibile din data de 7 aprilie 2014. Ele se pot achiziţiona în două modalităţi: direct, de la casieriile Teatrului de Artă din Deva, sau de la Castelul Corvinilor din Hunedoara (pentru acesta din urmă, persoana de legătură este Geanina Lupu, tel. 0765-492.154), sau indirect, prin rezervare. Pentru rezervări, scrieţi la adresa ngavrea@yahoo.com. Biletele pot fi trimise prin poştă şi achitate prin plata ramburs. Preţul biletelor individuale este de 40 de lei/seară, dar organizatorii oferă şi abonamente pentru toate cele cinci seri, în valoare de 160 de lei.

Pentru Balul Operei, invitaţiile sunt limitate şi se achiziţionează separat. Pentru mai multe informaţii legate de achiziţionarea biletelor şi a invitaţiilor, preţuri promo?ionale pentru copii şi schema locurilor, vizitaţi site-ul şi blogul Opera Nights.

Opera Nights este o producţie a Asociaţiei Culturale DevART, care deţine drepturile de proprietate intelectuală asupra evenimentului.

Alexandra Gruian,
Manager de comunicare Opera Nights

About Redacţia REPLICA