Fotbal – Liga a III-a: Mai bine în deplasare decât acasă

Articolul a fost vizualizat de 889 ori

FC Hunedoara pare să se simtă mult mai bine pe terenurile din afara Hunedoarei, dacă este să ne luăm după ultimele rezultate, de când la echipă a venit ca antrenor principal “cangurul” Romulus Gabor. 4-1 la Reşiţa cu Muncitorul, urmat de 1-2 în propriul fief cu bănăţenii de la Millenium Giarmata şi, acum, 1-0 în Oltenia, cu a doua echipă a celor de la Panduriii Tg. Jiu. Păcat de eşecul din runda trecută de pe propriul teren cu Millenium, într-o partidă în care hunedorenii au ratat cât pentru un retur întreg. S-au pierdut trei puncte foarte importante pentru ceea ce va urma în “play-off”-ul care va începe după încheierea campionatului regulat, aflat înaintea ultimei etape.

Mai mult, “negru-albaştrii” au mai pierdut alte posibile şase puncte prin depunctarea drastică cu 18 puncte a celor de la Jiul Rovinari, prilej pentru Vulturii Lugoj să prindă locul de “play-off”, însă punctele cu gruparea din Banat au fost împărţite (1-0 şi 2-3).

Gol rapid

Romică Gabor a făcut trei schimbări în primul “11” faţă de etapa trecută. A început între buturi cu Dragotă în locul nesigurului Raţ, l-a lăsat pe bancă pentru început pe Petresc, cel care ratase penalty-ul de 2-2 cu Giarmata, şi nu l-a mai folosit pe ex-căpitanul Janos Vajda, care a dovedit că nu prea merită această onoare, titularizându-i din start pe Boldea şi R. Munteanu. Oaspeţii s-au aşezat mai bine pe “poziţii” şi ar fi putut deschide scorul încă din minutul doi, dar “centralul” Daniel Neagoe le-a refuzat o lovitură de pedeapsă la un fault clar asupra lui Lintaru petrecut în interiorul careului mare al gorjenilor. Băieţii lui Gabor nu au dezarmat, s-au menţinut în jumătatea adversă, fapt care le-a adus şi golul mult dorit. Era minutul şase când Dîrvaru (din ce în ce mai bun, de la un meci la altul), a preluat cu eleganţă la marginea careului, a pivotat şi a trimis în colţul scurt pentru 1-0. Oltenii au beneficiat în această partidă de câteva “întăriri” de la echipa de prima ligă, Călin Cristea, Paulinho şi Bud, dar care nu prea au avut cum să-şi ajute coechipierii, care au resimţit din plin “şocul” golului căzut atât de devreme. Putea să fie 2-0, dar acelaşi arbitru a mai anulat un gol hunedorenilor, Homei fiind sancţionat pentru un presupus fault în atac.

Joc îngheţat

Mitanul al doilea nu a mai adus nimic nou pe tabela de marcaj, “negru – albaştrii” dând semne de oboseală, plătind probabil tribut unei deficitare pregătiri fizice de iarnă.
În aceste condiţii, oaspeţii au jucat la conservarea rezultatului, apărându-se atent, nelăsând “breşe” pentru eventuale oportunităţi ale celor de la Pandurii. Finalul meciului i-a prins pe cei de la FC Hunedoara cu nu mai puţin de cinci jucători sub 21 de ani pe teren (Homei, Boldea, Zdrîncu, Petresc şi Munteanu), dar şi cu cele trei puncte acontate, astfel că în play-off se va porni cu o zestre de 12 puncte, faţă de minimul 19 sau maximul 22 cu care ar putea pleca liderul FC Caransebeş. Romuls Gabor îmi spunea după acest joc că, atâta timp cât vor exista şanse pentru promovare, echipa nu va depune armele, dar că va încerca să se bazeze din ce în ce mai mult pe jucătorii tineri, dornici de performanţă. Începutul a fost consemnat la Târgu Jiu.

About Ion Bădin