Codaşi în play-off

Articolul a fost vizualizat de 856 ori

FC Hunedoara ne-a mai demonstrat încă o dată că nu se simte deloc bine în judeţul Timiş. Din cele cinci deplasări de până acum, în actualul sezon, hunedorenii au reuşit să plece cu doar un punct din cele 15 puse în joc. Cam puţin pentru o echipă care se vroia a fi mult mai puternică, faţă de sezoanele trecute, dar care, din păcate, ne demonstrează că este extrem de departe de performanţă.
fc hunedoaaCând în seria anonimă din acest obscur eşalon al treilea, în fruntea clasamentului actual se află o comună, pe numele ei Becicherecu Mic, cred că am spus cam totul despre nivelul fotbalului intern, dar şi despre dezastrul fotbalului hunedorean, reprezentat în eşaloanele de „elită” ale acestui sport de gruparea de pe Cerna. Şi când te gândeşti că înainte de ‘89 acest judeţ avea două echipe în divizia „A”, vreo trei – patru în eşalonul secund, iar în divizia „C” aveam aproape o serie complet hunedoreană. O, tempora!
După acel 1-1 din etapa trecută de la Giarmata (un alt nume important pe harta fotbalului!?), credeam că elevii lui Romulus Gabor vor evolua fără complexe la Lugoj şi vor reuşi să demonstreze că pot mai mult. Din păcate, au arătat că sunt departe de ceea ce ne dorim şi că, cel puţin în acest moment, Hunedoara nu are nicio şansă de a reveni undeva mai sus, măcar în liga a doua.

Decizia în prima repriză

Nici nu începuse bine partida şi gazdele s-au văzut în avantaj pe tabela de marcaj. Fundaşul central Băiţă a faultat la 27 de metri, primind şi un prim cartonaş galben, iar un alt apărător, Vlădia, a prins un şut de senzaţie, balonul ducându-se direct în vinclul din dreapta porţii lui Dragotă, rămas simplu spectator. Peste alte trei minute, Rogozinaru şi-a încercat şi el şansa tot dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, dar mingea s-a dus puţin peste transversală. Rămaşi încă în „bloc-starturi”, hunedorenii vor replica pentru prima oară abia în minutul 18, când Lintaru a centrat perfect în faţa porţii, Suciu a avut toată poarta în faţă, din doi metri, dar Loga a salvat de pe linia porţii. Putea fi însă 2-0 în minutul 21 când, la centrarea venită de la Rogozinaru, Stoica a reluat cu capul în bară, de unde Petresc a degajat în corner. Peste alte două minute, acelaşi „incisiv” Stoica, bine lansat în adâncime, a „lobat” peste Dragotă, dar şi peste poartă. Va fi însă 2-0 în minutul 28, când faza pare trasă la „indigo”, Stoica este faultat în careu de Bratima, iar „penalty”-ul este transformat cu siguranţă de Rogozinaru. Lucrurile par deja clare, însă speranţele în tabăra adversă se reaprind în minutul 32, când autorul primei reuşite, Vlădia (care primise un galben pentru că îşi scosese tricoul la gol), îl vede pe al doilea pentru un fault „tare” la Lintaru şi este trimis la vestiare să se odihnească. Elevii lui Gabor ies parcă mai curajos şi, în decurs de două minute (33 şi 34), au două bune oportunităţi să reducă din diferenţă. Prima dată, Lintaru reia puţin peste la centrarea lui J. Vajda, pentru ca, mai apoi, Boldea, plecat pe flancul stâng, să trimită în „scurt”, de unde portarul a respins în bară şi corner. Egalitatea numerică a fost restabilită în minutul 38, când Băiţă a văzut la rândul lui al doilea „galben” şi, implicit, cartonaşul „roşu”, ieşind şi el prematur din joc. Lovitura liberă executată de Rogozinaru a fost deviată de „zid” puţin pe lângă vinclul porţii. „Negru – albaştrii” au totuşi neşansă, fiind din nou foarte aproape de gol în minutul 40, când Suciu urcă pe partea stângă, îi „pune” mingea lui J. Vajda, care şutează fără preluare din prima, balonul loveşte transversala, cade pe linia porţii şi revine în joc.

Egalitate în al doilea mitan

Partea a doua a început tot cu bănăţenii în prim plan, în minutul 48 Dobra „înşirând” pe drum trei adversari, dar şutul trimis de el a fost parat de Dragotă. Replica adversă a venit după două minute, când Pepenar a trimis în lung, dar Dragostin era acolo. După alte 10 minute, Dîrvaru îşi încearcă şi el norocul cu un „lat” spre colţul lung, dar goalkeeper-ul lugojan reuşeşte cu greutate să respingă. Cei care vor reuşi să înscrie vor fi tot cei de la Vulturii, care se vor desprinde la trei „lungimi” în minutul 67. Stoica primeşte în dreapta (aflat într-o suspectă poziţie de afară din joc), l-a întors uşor pe Şoit şi a trimis în scurt pentru 3-0. Diferenţă totuşi prea mare pentru ceea ce se petrecea pe terenul de joc. Intrat în joc în minutul 69, tânărul Zdrîncu ameninţă „buturile” lugojene în minutul 75, când a reluat pe lângă mingea venită din lovitura de colţ executată de un alt intrat în partea a doua, Uibariu. Golul de onoare va veni până la urmă în minutul 80 când, la centrarea lui J. Vajda, acelaşi Zdrîncu nu a mai greşit ţinta. În primul minut al prelungirilor, atacantul hunedorenilor, Dîrvaru, primeşte şi el al doilea „galben” şi va sta în etapa viitoare, la fel ca şi Băiţă, pentru ca meciul să se încheie cu o nouă oportunitate pentru oaspeţi. J. Vajda l-a găsit cu o pasă printre fundaşi pe Pepenar, dar balonul expediat de „veteranul” celor de la FC Hunedoara nu a prins cadrul porţii.
Aşadar, un eşec care practic compromite aproape în totalitate şansele la o posibilă promovare, elevii lui Gabor preluând, din păcate, „lanterna” play-off”-ului seriei a patra.

Vulturii Lugoj – FC Hunedoara: 3-1 (2-0)

Au marcat : Vlădia (min. 2), Rogozinaru (min. 28 – din penalty), L. Stoica (min. 67) / Zdrîncu (min. 80).
Eliminaţi: Vlădia (min. 32) / Băiţă (min. 38), Dîrvaru (min. 90+1) – toţi pentru cumul de cartonaşe galbene.

Vulturii Lugoj: Dragostin – Vlădia, Loga, Miculescu (cpt), Ardelean – Precupanu (min. 80, Ivaşcu), Vînătu, Păloscariu (min. 70, Roman), Rogozinaru (min. 84, Creangă) – Dobra (min. 86, Marta), L. Stoica.
Antrenor: Ilie Rotariu.

FC Hunedoara: Dragotă – Petresc, Bratima, Băiţă, Boldea (min. 69, Zdrîncu) – Blaga (min. 54, Uibariu), Şoit, J. Vajda, Lintaru (min. 76, Lorincz) – Suciu (min. 44, Pepenar), Dîrvaru.
Antrenor: Romulus Gabor.
Arbitru: Silviu Gulei (Drobeta Tr. Severin)
Asistenţi: Iulius Timar (Marghita) – Radu Pascu (Oradea). Stadion: „Vulturii”. Spectatori: 250.

About Ion Bădin