Ponturi pentru pariori: Suspansul se menţine în Liga 1

Articolul a fost vizualizat de 901 ori

Sezonul actual al Ligii 1 este aproape de final. Mai sunt patru etape de disputat şi în jumătatea inferioară a clasamentului lucrurile nu sunt clare. Lupta pentru evitarea retrogradării este intensă şi oferă pariorilor oportunităţi de a obţine profit.

Steaua, la un pas de titlu

otelul-poliSteaua este lider în Liga 1 şi are un avans de 10 puncte în faţa celor de la Petrolul Ploieşti. Mai sunt patru etape de disputat şi echipa din Ghencea mai are nevoie de o victorie pentru a câştiga matematic titlul de campioană. Până la finalul sezonului, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf va mai juca împotriva celor de la Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploieşti şi Oţelul Galaţi. Primul meci din această serie are loc astăzi, la Cluj, împotriva Universităţii. Gazdele se clasează pe locul 12 şi au un avantaj de doar două puncte în faţa echipelor aflate pe locuri retrogradabile. Ambele echipe au o miză importantă. Universitatea vrea sa scape de retrogradare, în vreme ce Steaua vrea să câştige titlul de campioană cu trei etape înainte de final. Universitatea s-a descurcat rezonabil pe teren propriu. În 15 etape a reuşit opt victorii şi trei remize. Steaua este neînvinsă în deplasare şi este favorită clară şi în acest meci. “Roş-albaştrii” vin după o serie de trei victorii consecutive cu scorul de 3-0 şi sunt într-o formă bună. În meciul tur s-au impus cu scorul de 2-0 şi cred că meciul de astăzi va avea aceeaşi soartă. Steaua este echipa mai valoroasă şi mai experimentată. Mizez 8 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,80 ne va aduce 6,4 unităţi profit.

Luptă pentru supravieţuire la Galaţi

Oţelul Galaţi, echipă care în 2011 a câştigat titlul de campioană şi apoi a jucat în grupele Ligii Campionilor, se află într-o situaţie complicată. Cu patru etape înainte de finalul sezonului se clasează pe penultimul loc. Mai are şanse să evite retrogradarea dacă reuşeşte să câştige puncte în acest final de sezon. Astăzi are un meci foarte important, pe teren propriu, împotriva unei contracandidate la salvarea de la retrogradare, ACS Poli Timişoara. Oaspeţii ocupă poziţia a treisprezecea şi au un avans de trei puncte faţă de Oţelul Galaţi. În cazul unei victorii, gălăţenii şi-ar egala la puncte adversara de astăzi. Timişoara are un joc modest, bazat în primul rând pe defensivă. Chiar şi după meciul împotriva celor de la Corona Braşov, ultima clasată în Liga 1, antrenorul bănăţenilor a declarat că a pregătit un joc de contraatac. Poli nu are forţă ofensivă şi cred că şi în acest meci va încerca să dea lovitura pe contraatac.
Oţelul are mare nevoie de victorie, joacă pe teren propriu şi cred că va forţa victoria. Probabil va domina jocul, dar le va fi greu gălăţenilor să depăşească apărarea supraaglomerată a timişorenilor. Va fi un meci foarte disputat, dar fără mari realizări. Cred că spectacolul va fi sacrificat din cauza raţiunilor tacticii şi a neputinţei. Se vor marca sub 2,5 goluri. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,60 ne va aduce 6 unităţi profit.

Pandurii, în cădere liberă

Pandurii Târgu Jiu nu traversează o perioadă tocmai bună. Rezultatele slabe din acest an au dus la demiterea antrenorului şi aducerea lui Petre Grigoraş. Acesta a debutat cu o înfrângere în faţa celor de la Vaslui. Situaţia nu este deloc bună la Târgu Jiu. Astăzi vor primi vizita celor de la Viitorul. Oaspeţii se află în zona retrogradării şi sunt foarte motivaţi să obţină un rezultat bun. Gazdele nu mai au nicio miză. Se clasează pe locul şase şi nu mai au şanse să joace în cupele europene sezonul viitor. Vor juca doar pentru public şi pentru a ieşi din această criză de rezultate. Cred că Viitorul are o motivaţie mai puternică, un moral mai bun şi nu va pierde astăzi pe terenul Pandurilor. Mizez 9 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,85 ne va aduce 7,65 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz