Fotbal – Liga a III-a, seria 5: Promovarea rămâne pentru altă dată

Articolul a fost vizualizat de 1,008 ori

Chiar dacă au mai rămas de disputat încă cinci etape din “play-off”(returul), practic, visul hunedorenilor de a avea o echipă pe scena secundă a fotbalului românesc se amână cel puţin pentru încă un an. Asta chiar dacă, pe parcursul ultimelor două săptămâni, apăruse un “licăr” de speranţă după cele două succese consecutive.

Hunedorenii, în alb-albastru, au clacat într-un meci cu o echipă pe care, în urmă cu 20 de ani, FC Corvinul ar fi refuzat-o chiar şi pentru un amical de la începutul unui stagiu de pregătire

Hunedorenii, în alb-albastru, au clacat într-un meci cu o echipă pe care, în urmă cu 20 de ani, FC Corvinul ar fi refuzat-o chiar şi pentru un amical de la începutul unui stagiu de pregătire

A fost mai întâi acel 2-1 de pe propriul teren cu a doua echipă a gorjenilor de la Pandurii Tg. Jiu, apoi a venit surpriza succesului nesperat în faţa uneia dintre marile favorite la promovare, FC Caransebeş, înregistrat chiar în fieful “gugulanilor”. Un gol de trei puncte, înscris de “veteranul” Pepenar (min. 37), cel care punctase decisiv şi cu o “rundă” înainte şi speranţele reapăruseră. Locul 3, la cinci puncte de FC Caransebeş şi la nouă de liderul apărut pe “turnantă”, “Mama Mia” Becicherecu Mic, o comună bănăţeană cunoscută mai mult pentru rezultatele din agricultură, nu prin cele fotbalistice.

În campionatul “regulat”, hunedorenii se impuseseră pe “Michael Klein” cu 1-0, cedând cu acelaşi scor în deplasare. Cei mai optimişti suporteri (din păcate din ce în ce mai puţini prezenţi în tribune) făceau calcule de zor, în eventualitatea unui nou succes, “ecartul” devenind doar de şase puncte, iar ultimele cinci etape devenind decisive. Din păcate, au fost doar simple iluzii, timişenii câştigând până la urmă cu 2-1, într-o partidă în care au fost mult mai motivaţi decât gazdele, care au părut vlăguite, demonstrând că trei meciuri în opt zile înseamnă mult prea mult pentru condiţia fizică precară pe care o au majoritatea jucătorilor din actualul lot moştenit de Romulus Gabor de la precedesorul său, Olariu, un antrenor de “duzină”.

Becicherecu mic pe cai mari

Ne aşteptam ca din start hunedorenii, care nu aveau decât varianta victoriei, să atace cu toate forţele poarta adversă. În teren lucrurile au stat tocmai invers. Timişenii (care au fost încurajaţi din tribune de o mică, dar gălăgioasă galerie) au început “tare”, vrând să demonstreze de ce se află în fruntea clasamentului, iar în minutul 3, Negruţ a pătruns în lateral stânga, a şutat puternic, obligându-l pe Raţ să acorde corner. De partea cealaltă, “negru-albaştrii” nu erau în stare să lege mai mult de două pase, aşa că inevitabilul s-a produs în minutul 12.

A fost o centrare venită de pe stânga de la fundaşul de bandă Călin Toma, iar Szilaghi, nemarcat, a trimis cu capul din opt metri în colţul scurt pentru 0-1. Abia în minutul 20 am asistat la o primă “şarjă” ofensivă a celor de la FC Hunedoara, dar centrarea lui Pepenar peste întreaga apărare a fost trimisă din 12 metri peste, de acest “rebut” fotbalistic, Lintaru, care s-a umplut din nou de penibil şi care a demonstrat din nou că nu mai are valoare nici măcar de liga a treia. Oaspeţii au punctat din nou în minutul 28 prin Molcuţ, dar golul a fost anulat de la margine pentru o poziţie afară din joc. De partea cealaltă, elevii lui Gabor se “chinuiau” efectiv pe teren, neavând niciun orizont, nicio idee care să-i ducă spre “buturile” adverse.
În aceste condiţii, cei de la Becicherecu Mic şi-au văzut de joc, au păstrat iniţiativa şi şi-au mai trecut în cont până la finalul primei părţi încă două oportunităţi, prin autorul golului, Szilaghi.

În minutul 39 a “şters” cu capul balonul, care s-a dus pe lângă, iar mai apoi a trimis de la 25 de metri peste.

Speranţele au durat doar opt minute

Încercând să resusciteze “pacientul”, Gabor i-a lăsat la vestiare pe Petresc şi Bratima şi a aruncat în luptă forţe proaspete, Boldea şi R. Muntean. În minutul 47 se putea restabili egalitatea când, la o centrare venită de pe stânga, Rusu a respins în faţă şi, de la 14 metri, Şoit a trimis puternic, dar acelaşi portar s-a opus. Presiunea hunedoreană s-a accentuat, iar consecinţa a fost golul, care a venit în minutul 53. Pepenar l-a găsit excelent pe Şoit, care a sprintat singur spre poartă şi, de la 12 metri, a trimis cu latul în stânga goalkeeperului bănăţean pentru 1-1. Speranţe reaprinse, care au durat doar opt minute, când Radu a “întors” cu capul pentru Negruţ, iar acesta a şutat pe jos, de la 12 metri, în colţul scurt. Hunedorenii încearcă totuşi să revină în joc, însă şansa îi ocoleşte în două rânduri. În minutul 66, Pepenar reia spectaculos pe spate din 13 metri, dar pe lângă, iar patru minute mai târziu, Rusu respinge greu “trasorul” lui J. Vajda de la 22 de metri. Au fost ultimele “răbufniri” ale unei echipe vlăguite, mai ales că, din minutul 82, Vîrtan a văzut al doilea “galben” şi, implicit, cartonaşul “roşu”. Finalul a aparţinut timişenilor, care au ratat câteva bune oprtunităţi pentru a se detaşa pe tabela de scor, dar era clar că nimic nu se mai putea întâmpla. Bucurie imensă pentru ei la fluierul de final al centralului orădean Florin Marcu, arbitru de prima ligă care a avut însă o prestaţie “şmecherească”, Becicherecu Mic îndreptându-se cu paşi siguri spre liga secundă, chiar dacă va evolua în viitorul campionat într-o altă locaţie. De partea cealaltă, liga a treia devine deja o obişnuinţă, sportul hunedorean neavând pe moment niciun viitor.

About Ion Bădin