Handbal feminin – Liga Naţională: Au trăit periculos

Articolul a fost vizualizat de 939 ori

A fost nevoie de trei meciuri pentru a decide echipa care va merge în turneul pentru locurile 7-9 şi nu în acela pentru evitarea retrogradării. Supărat pentru comportarea mediocră din campionatul regulat, unde s-au clasat doar pe locul 8, neintrând în play-off, finanţatorul Marian Muntean s-a depărtat oarecum de “jucăria” lui, fetele antrenate conjunctural de Alexandru Weber făcând deplasarea la Ploieşti chiar în ziua partidei. Rezultatul s-a văzut, gazdele impunându-se clar, cu 32-27. Urmau însă una sau, după caz, două întâlniri pe terenul echipei mai bine clasate, în speţă, Cetate Deva. Nevrând totuşi să dea cu piciorul muncii depuse, finanţatorul s-a reîntors alături de handbaliste şi avea să fie pe banca tehnică la cele două meciuri pe care le-a trăit la intensitate maximă, de multe ori fiind nevoie de intervenţii ale observatorului de joc pentru a fi temperat.

Marian Muntean (în centrul imaginii) a reuşit să-şi motiveze “angajatele” pentru a evita dezastrul retrogradării

Marian Muntean (în centrul imaginii) a reuşit să-şi motiveze “angajatele” pentru a evita dezastrul retrogradării

Întâlnirea de sâmbătă avea să fie hotărâtoare în ceea ce priveşte viitorul apropiat, devencele fiind obligate să câştige pentru a decide totul duminică seara. Şi nu se poate spune că a fost uşor, ba pot spune că a fost chiar dificil, nu atât prin valoarea adversarului întâlnit, unul destul de mediocru, dar mai ales prin propriile slăbiciuni şi al unui tonus destul de scăzut după eliminarea timpurie din “Cupa României”. Echilibrul a fost unul destul de evident, niciuna dintre combatante nereuşind să se desprindă pe tabelă. Gazdele au păcătuit mult în apărare, unde nu au avut forţa să oprească pătrunderile de pe semicerc, fiind sancţionate cu nu mai puţin de 11 aruncări de la şapte metri. Noroc că patru dintre ele au fost ratate sau apărate de exelenta Miskovic, care, prin cele 12 parade, a avut un rol determinant în stabilirea învingătorului. Ploieştencele au condus cu două goluri difernţă, 7-9 (min. 12), 8-10 (min. 16) şi 9-11 (min. 18), însă devencele nu au cedat, reuşind să egaleze la 11 prin omniprezenta Carmen Cartaş şi să se distanţeze la două “lungimi”, 14-12 (min. 25) prin Krnic, când se aflau în inferioritate numerică. Profitând şi de faptul că oaspetele au risipit în prima parte trei din cele patru lovituri de penalitae, Cetate a intrat la vestiare cu o zestre de trei goluri, 18-15. Partea secundă a fost extrem de tensionată şi plină de acelaşi dramatism. Fetele lui Weber au condus permanent, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în minutul 42, scor 22-18, dar finalul avea să fie unul de infarct. Ploieştiul s-a apropiat doar la un punct, 30-29 (min. 58) şi a avut atacul, un egal fiind sinonim cu calificarea în zona liniştită. Curtean a irosit însă şansa, iar cu 3 secunde înainte de final extrema Rusu a înscris pentru 31-29.

Desprindere pe final

A urmat “decisivul” duminică, ambele grupări fiind “stoarse” fizic. Prima jumătate a reprizei s-a desfăşurat sub semnul aceluiaşi echilibru ca cel din ziua precedentă, scorul fiind 6-6 (min. 15). De aici, două reuşite ale extremei Dincu şi a interului Roman au făcut ca fetele lui Dumitru Muşi să se desprindă la trei goluri, 6-9 (min. 18). Weber face o mutare excelentă, trimiţând-o în poartă pe Laura Poenaru, care avea să apere senzaţional până la final, cu 12 intervenţii, printre care şi trei aruncări de la 7 metri. Timp de 11 minute oaspetele nu vor mai găsi calea spre gol, în timp ce gazdele, încurajate de 500 de spectatori, vor puncta de şase ori consecutiv, 12-9 (min. 28), iar la pauză va fi 13-10. Începutul părţii secunde a arătat un “blocaj” al celor de la Cetate, care nu au reuşit să înscrie în 11 minute decât un singur gol, risipind avantajul avut, astfel că scorul a devenit 14-14. Echilibrul s-a menţinut până cu zece minute înainte de final, 19-18 (min. 50). Din acel moment, gazdele au înscris de patru ori consecutiv, profitând de omul în plus, dar şi de intervenţiile Laurei Poenaru, ajungându-se la 23-18 (min. 53). Ploieştencele par a fi înţeles că totul este pierdut, cedează fizic şi psihic, iar diferenţa creşte, ajungând la 26-19 (min. 59). Ultimele două reuşite au aparţinut oaspetelor, un gol fiind înscris chiar de portăriţa Polocoşer. 26-21 şi Cetate va juca tur-retur cu CSM Bucureşti şi CSM Craiova, pentru un loc mai aproape de ceea ce merită.

Tags: , ,

About Ion Bădin