Ponturi pentru pariori: Săptămâna finalelor

Articolul a fost vizualizat de 837 ori

Cele mai multe competiţii interne s-au încheiat şi jucătorii se pregătesc pentru convocările la echipele naţionale. Vom avea o vară incendiară. Peste puţin timp va începe Campionatul Mondial din Brazilia şi fotbalul va fi în atenţia întregii lumi. Până atunci însă, vor mai avea loc câteva confruntări intercluburi. Capul de afiş al acestora este finala Ligii Campionilor, partidă care se va disputa sâmbătă seara. Până la acel meci, vom avea parte de fotbal autohton. Finala Cupei României se anunţă foarte interesantă.

Steaua vrea al doilea trofeu

steauaEchipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a câştigat şi sezonul acesta Liga 1 fără mari emoţii. Spre deosebire de sezonul trecut, acum a avut un parcurs bun şi în Cupa României. Mâine va juca finala acestei competiţii împotriva celor de la Astra, echipă care s-a clasat pe poziţia secundă în campionat. Meciul se va disputa pe Arena Naţională şi stadionul va fi arhiplin. Majoritatea spectatorilor vor fi stelişti şi “roş-albaştrii” vor fi împinşi de la spate din tribune. În campionat, Steaua a reuşit să obţină o victorie şi o remiză în partidele disputate contra Astrei. Ambele meciuri s-au disputat la finalul anului trecut, într-un interval de câteva zile. Atunci s-a decis în mare parte soarta titlului de campioană. Mâine vom avea parte de un meci foarte disputat. Steaua vrea să câştige cupa pentru a realiza dubla în acest sezon, iar pentru Astra ar fi primul trofeu din palmares. Echipa antrenată de Reghecampf poate fi considerată gazda acestei confruntări. A jucat multe meciuri pe Arena Naţională în acest campionat şi este obişnuită cu acest stadion. Astra are foarte puţini suporteri şi aceştia probabil nici nu se vor auzi mâine seară într-o mare “roş-albastră”. Pe teren propriu, Steaua a avut un parcurs foarte bun în acest campionat. În 17 etape a reuşit 13 victorii şi trei remize (două dintre ele în meciuri fără miză). Cred că echipa din Ghencea are jucători mai valoroşi şi mai experimentaţi şi se va impune. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,75 ne va aduce 7,5 unităţi profit.

Madridul domină fotbalul european

Sezonul acesta, finala Ligii Campionilor se dispută între două echipe din Madrid. Atletico şi Real, eterne rivale în Primera Division, şi-au demonstrat valoarea şi au ajuns în ultimul act al celei mai importante competiţii intercluburi din Europa. Atletico a reuşit o performanţă remarcabilă câştigând titlul de campioană în Spania. A fost o luptă interesantă în trei, din care echipa lui Simeone a ieşit învingătoare. Real şi Atletico s-au întâlnit sezonul acesta de patru ori. Două meciuri le-au disputat în Primera Division, două în Cupa Spaniei. În campionat, Atletico a obţinut o victorie şi o remiză, în vreme ce în cupă Real s-a impus de două ori. În această finală, orice rezultat este posibil. Realul este echipa mai galonată şi are un lot mai valoros. Din acesta fac parte jucători cu o cotă de piaţă foarte bună, precum Cristiano Ronaldo sau Bale. Atletico este echipa mai săracă, atât din punct de vedere al bugetului, cât şi al palmaresului. Echipa lui Simeone nu are atât de multe personalităţi precum cea a Realului, dar are un joc bun. Se apără foarte bine şi este pragmatică, reuşind să fructifice ocaziile de gol pe care şi le crează. Cred că niciuna dintre echipe nu se va arunca în atac şi ambii antrenori îşi vor asuma cât mai puţine riscuri. Miza este uriaşă şi orice greşeală poate face diferenţa dintre victorie şi eşec. Cred că vom avea parte de un meci închis şi Atletico nu va pierde în timpul regulamentar. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,78 ne va aduce 7,8 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz