Fotbal liga a III-a, seria a IV–a, play-off: Victorie fără stres

Articolul a fost vizualizat de 885 ori

Scoasă din cărţile promovării după eşecul de pe propriul teren din etapa trecută, când a cedat în faţa liderului, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, cu 1-2, echipa antrenorului Romulus Gabor a reuşit, poate, cel mai bun joc al ei din actuala stagiune în compania unei alte grupări bănăţene.

fc hunedoaraO echipă, cea din Giarmata, care în cele trei întâlniri de până acum (două în campionatul regulat şi una în play-off) se dovedise a fi o “nucă” prea tare pentru “negru-albaştrii”, dovadă fiind rezultatele înregistrate: două înfrângeri (0-3 şi 1-2) şi un rezultat de egalitate (1-1). Puncte irosite mult prea uşor, care din păcate s-au dovedit a cântări foarte greu în lupta pentru promovarea în liga secundă, practic un al patrulea sezon ratat pentru echipa de pe Cerna, care va arbitra, probabil, locul unu în această a patra serie a ligii a treia.

Goluri cu “cap”

Chiar dacă anunţa după înfrângerea cu Becicherecu Mic că va da credit total tinerilor, Romulus Gabor a început meciul cu Pepenar, Lintaru şi J.Vajda, semn că îşi dorea totuşi să aibă un “11”-zece echilibrat în teren. Lucru de salutat, dar ceea ce i-aş imupta tehnicianului, este faptul că s-a gândit totuşi prea târziu să-i arunce în luptă pe Apachiţei şi Robert Popa, maim ales că din minutul 52, practic partida era jucată.

Niciuna dintre cele două combatante nu a stat în espectative, ambele dorind să ofere celor 200 de spectatori cât mai multe faze de poartă, dar şi goluri. Şi a fost până la urmă un joc antrenant, cu numeroase ocazii la cele două porţi, cu cinci goluri şi nu mai puţin de 22 de cornere.

Hunedorenii au avut prima oportunitate în minutul 8, când, la centrarea de pe dreapta a lui J. Vajda, Homei a reluat cu capul, portarul era bătut, dar balonul a fost scos din apropierea liniei porţii de un echipier. Timişenii nu au rămas datori, şi, două minute mai târziu, lovitura liberă de la 25 de metri, lateral dreapta, a fost scoasă de sub transversală de Dragotă. A urmat o perioadă de “acalmie” de aproape 25 de minute, cu destule greşeli tehnice de o parte şi cealaltă, meciul părând că “lâncezeşte”. Ne-am înşelat însă, ocaziile apărând din nou la cele două porţi. În minutul 34, oaspeţii au fost foarte aprope de deschiderea scorului, dar la şutul violent din 14 metri a lui Călin, acelaşi Dragotă a respins miraculos. De partea cealaltă, reluarea lui Lintaru din 16 metri a fost respinsă în corner (min. 37), pentru ca, mai apoi, în urma loviturii de colţ, Găceanu să trimită cu capul în stâlpul porţii din stânga. Aceste oportunităţi aveau să anunţe cele două reuşite pe finalul primei părţi. În minutul 41, fundaşul de bandă stângă, Boldea, a centrat perfect şi, nemarcat în şase metri, Elvis Dîrvaru a marcat cu o lovitură de cap. Acelaşi jucător avea să-şi treacă în cont “dubla” patru minute mai târziu, când a înscris prin acelaşi procedeu din doi metri, la “asisst”-ul lui Pepenar de pe linia de fund.

În prim plan şi în repriza secundă

Gazdele au început furtunos şi cel de-al doilea mitan, iar în minutul 52 aveau deja trei “lungimi” în faţa celor de la Millenium. A fost rândul celuilalt fundaş de bandă, Petresc, care s-a lansat pe dreapta, l-a “croşetat” pe Dancia, a centrat pe bara opusă, de unde Lintaru a pus capul fără probleme pentru 3-0. După numai trei minute, Dârvaru s-a aflat în faţa unei noi reuşite, dar mingea trimisă tot cu capul din şase metri a trecut puţin peste. Bănăţenii au avut o tresărire de orgoliu în minutul 71, când Rosemblum a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de Găceanu, lovitura de penalitate fiind transformată de Leuca. Elevii lui Gabor au replicat în minutul 75, când Nicula a scăpat pe stânga, a centrat pe jos pe partea opusă, de unde “veteranul” Pepenar şi-a făcut din nou datoria, înscriind cu sete la semiînălţime din 14 metri, la colţul scurt. Până la final am mai notat şutul-centrare expediat de Petresc şi scos greu de sub transversală de Gârlea, dar şi intervenţia salutară a lui Dragotă la “ghiuleaua” lui Rosemblum de la 25 de metri (min. 84), precum şi “indirecta” din 10 metri a lui Leuca rămasă fără rezultat pe tabela de marcaj.

O victorie meritată, fără presiunea punctelor din clasament, acolo unde Hunedoara mai contează doar teoretic la promovare.

About Ion Bădin