Ponturi pentru pariori: Pregătiri pentru Campionatul Mondial

Articolul a fost vizualizat de 1,245 ori

Mai puţin de trei săptămâni ne despart de debutul Campionatului Mondial din Brazilia. Competiţiile interne s-au încheiat şi fotbaliştii se pot concentra pe viitoarele jocuri de la echipele naţionale. La finalul acestei săptămâni sunt programate partide amicale internaţionale. Echipele calificate la turneul final îşi fac ultimele repetiţii, iar cele care au ratat calificarea se pregătesc pentru preliminariile Campionatului European.

Reprezentativa noastră se află în cea de-a doua categorie şi va începe pregătirile cu un meci împotriva naţionalei Albaniei.

Un nou început pentru Piţurcă

turcia-romaniaDeşi a ratat calificarea la Campionatul Mondial, Victor Piţurcă se bucură de credit din partea conducerii Federaţiei Române de Fotbal. Acesta are obiectivul de a califica reprezentativa noastră la Campionatul European.

România are adversari accesibili în grupa de calificare. Printre aceştia se numără: Grecia, Feroe, Irlanda de Nord, Finlanda şi Ungaria. Sâmbătă seara, în Elveţia, tricolorii vor juca împotriva selecţionatei Albaniei.

Este primul meci din turneul de pregătire programat în Elveţia. Reprezentativa noastră va face primul pas pe drumul către turneul final din 2016. Este un meci de pregătire, dar sunt sigur că jucătorii noştri îl vor trata cu seriozitate. În aceste meciuri, selecţionerul testează jucători şi diferite strategii, astfel încât să poată trimite la jocurile oficiale cea mai bună echipă în teren. Albania nu este un adversar puternic. În preliminariile Campionatului Mondial s-a clasat pe penultimul loc într-o grupă cu Elveţia, Islanda, Slovenia, Norvegia şi Cipru.
În zece meciuri a reuşit să obţină trei victorii şi două remize. România a avut rezultate mai bune şi a reuşit să ajungă la baraj. În 10 etape a obţinut şase victorii şi un rezultat de egalitate. Cred că selecţionata noastră este superioară din punct de vedere valoric şi moral. Chiar dacă în ultimul timp n-am prea reuşit calificări la campionatele europene sau mondiale, de fiecare dată am început preliminariile cu speranţe şi obiective îndrăzneţe. Albania este genul de echipă outsider care care participă la preliminarii, dar termină întotdeauna pe un loc codaş. Mizez 10 untităţi pe victoria României. Cota de 1,70 ne va aduce 7 unităţi profit.

Portugalia, favorită în faţa Greciei

Atât Portugalia, cât şi Grecia s-au calificat la Campionatul Mondial în urma barajului. Protughezii au eliminat selecţionata Suediei, în vreme ce grecii au trecut de reprezentativa noastră. Grecia este o echipă bine organizată, pragmatică şi nu are în componenţă jucători foarte valoroşi. Portugalia este echipa mai valoroasă. Are jucători care evoluează la cel mai înalt nivel şi pot face diferenţa în orice moment. Printre aceştia se numără şi Cristiano Ronaldo. Acesta trece printr-o perioadă foarte bună. A câştigat Balonul de Aur, a câştigat Liga Campionilor şi a fost golgheterul acestei competiţii. Grecia nu poate emite pretenţii la turneul final din Brazilia, în vreme ce Portugalia îşi poate propune să ajungă în fazele superioare ale acestei competiţii. Grecia are o defensivă foarte solidă. În cele zece meciuri din preliminariile Campionatului Mondial a încasat doar patru goluri. Portugalia a avut o medie de două goluri înscrise pe meci în preliminariile trecute şi cred că va reuşi să înscrie şi în acest meci. Cred că lustinaii se vor impune la un gol sau două diferenţă. Mizez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,50 ne va aduce 5 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz